GAZZE'DE ATEŞKES ANTLAŞMASI

GAZZE'DE ATEŞKES ANTLAŞMASI

Gazze Şeridi'ndeki Hamas yönetimi ile silahlı gruplar, İsrail ordusunun bölgeye müdahaleleri haricinde, İsrail'e roket saldırılarında bulunmayacakları konusunda anlaşmaya vardı.

Fiili Hamas hükümetinin İçişleri Bakanı Fethi Hammad, Gazze'de Filistinli Medya Birliği'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlığının, tüm Filistinli gruplarla İsrail'e roket saldırılarında bulunulmaması konusunda anlaşmaya vardığını, bunun tek istisnasının, İsrail askerlerinin Gazze'ye saldırıları olduğunu belirtti.

Hamad, konuyla ilgili olarak bakanlığının Filistinli gruplarla bir dizi toplantı yaptığını hatırlattı ve yine sürekli temas halinde olacaklarını bildirdi.

Ancak Hammad, bu kararın ne zaman yürürlüğe gireceğiyle ilgili bilgi vermedi. Bu sabah, Filistinli gruplar, İsrail'e roket saldırısı düzenlemişti. İsrail'in Gazze ile sınırı yakınlarındaki Şaar Hanegev bölge konseyi yakınlarındaki açık alana düşen Kassam roketinin zarara neden olmadığı bildirilmişti.

Hammad, İsrail'in Gazze'deki son operasyonuna da değindi ve bu operasyon sırasında polis kuvvetlerine ait 60 binanın bombalandığını, aralarında Hamas'ın önde gelen liderlerinden, İçişleri Bakanı Said Siyam'ın da bulunduğu 350 dolayında görevlinin öldüğünü hatırlattı.

Hammad, Hamas'ın siyasi tutuklamalar yaptığı iddialarıyla ilgili olarak da "Siyasi tutuklu olarak bulunan tek bir kişi bile yok" dedi. Hammad, birkaç suçlu haricinde El Fetihli tutuklunun da bulunmadığını belirtti.

Hamas'ın İçişleri Bakanı, geçen aylarda, Refah'ta bir camide, Cund Ensarullah grubuyla çıkan çatışmalara da değindi ve o dönemde gözaltına alınan 180 kişiden 35'i hariç, hepsinin serbest bırakıldığını, 35 kişinin de Kurban Bayramı vesilesiyle bırakılabileceğini ifade etti.

Gazze'de yeni kurulan polis akademisinde, 150 öğrencinin kabulüyle işe başladıklarını söyleyen Hammad, burada eğitime alınanların kalifiye bakanlık çalışanları arasından titizlikle seçildiğini de kaydetti.

Hammad ayrıca, Gazze'de Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a ait evde kimsenin yaşamadığını kaydetti.

Etiketler :