Gazze'de casus şebekesi çökertildi

Gazze'de casus şebekesi çökertildi

Filistin Hükümeti İçişleri Bakanlığı: “Gazze Savaşında İşgal Devleti Adına Casusluk Yapan Şebeke Çökertildi”

Filistin Enformasyon Merkezi

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı, başkanlığı bitmiş olan Mahmut Abbas’a bağlı bir casusluk şebekesinin çökertildiğini duyurdu. Söz konusu şebekenin Gazze savaşı sırasında küçük hücreler oluşturduğu, bu hücrelerin bölgede güvenliği sarsmak için suikast yapmayı hedefledikleri, savaş boyunca işgal ordusuna direnişin silah depoları, tüneller, eğitim alanları ve güvenlik birimlerinin merkezleriyle ilgili bilgi ulaştırdıklarının tespit edildiği ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü İhab el-Gasin ile Bilgi İşlem Merkezi müdürü Ebu Abdullah konuyla ilgili olarak dün (23 Şubat Pazartesi) Gazze’de bir basın toplantısı düzenlediler. Basın toplantısında ele geçirilen hainlerin, Gazze’deki direniş güçlerinin hareketlerini takip etmekle görevlendirildiklerini itiraf ettiklerini gösteren video görüntüleri de basın mensuplarına gösterildi.

Casusların savaştan önceki çalışmaları

Emniyet birimine bağlı Bilgi İşlem Merkezi müdürü Ebu Abdullah söz konusu güçlerin savaştan önce Google Earth yardımıyla, camilerin, okulların, hükümet binalarının, hastanelerin, tünel ve atölyelerin yerlerini tespit ederek Batı Yaka’daki ilgili kişiye gönderdiklerini söyledi.

Aynı şebekenin Başbakan İsmail Heniyye ile bakan ve üst düzey yöneticilerin evlerinin krokilerini de hazırlayarak Ramallah’taki kişilere onların da bu bilgileri Siyonist işgal ordusuna ulaştırdıklarının ortaya çıktığını belirten Ebu Abdullah devamla, Gazze savaşından sonra Ramallah’a kaçan ve casusluk şebekesinin başı sayılan Beha Ba’luşe’nin, savaş sırasında Gazze’deki casuslardan Hamas, Kassam Tugayları ve Kassam füzeleriyle ilgili bilgi toplamalarını, tutuklanan Hicazi el-Ğafri’den de esir asker Şalit ve Sina’daki tüneller ile bu tünellerden silahların nasıl getirildiği, Hamas hareketiyle Cihad hareketine yakın şirketlerle ilgili bilgi toplamasını istediğinin de tespit edildiğini ifade etti.

Yalan haber yaymaları

Ebu Abdullah devamla, söz konusu şebekenin Gazze vahşeti esnasında işgal ordusunun girmediği ve giremediği yerlere de saldıracağını yayarak, buralardaki halkın evlerini terk etmelerini sağladıklarını, yine iç cepheyi bozguna uğratmak için işgal güçlerine direniş komutanlarının hastane ve camilerde olduğu ve buraların silah deposu olarak kullanıldığı yönünde haberler ilettiklerini söyledi.

Savaş meydanında

Siyonist terör devleti adına çalışan bu şebekenin direniş mücahitlerinin cephedeki hareketlerini gözetlediklerini belirten Ebu Abdullah, kaç kişinin, nerede, nasıl çalıştıklarına dair ellerinde bilgi ve belgelerin olduğunu, yakalananlarının kiminle ilgili nasıl rapor hazırlayıp gönderdiklerini itiraf ettiklerini de sözlerine ekledi.

Ebu Abdullah ayrıca, bu kişilerin Gazze savaşında şehit olan İçişleri Bakanı Said Siyam’ı takip ettiklerini itiraf ettiklerini de açıkladı.

Olup bitenlerden başkanlığı bitmiş olan Mahmut Abbas sorumludur

Siyonist işgal devleti hesabına çalışan bu şebekenin yaptığı cürümlerden başkanlığı bitmiş olan Mahmut Abbas’ın sorumlu olduğunu belirten Ebu Abdullah, Batı Yaka’daki güvenlik güçlerine de seslenerek şöyle dedi: “Kendi halkınızdan ve kardeşlerinizden elinizi çekin. Onlara işkence eden aletler olmayın. Siyonist düşmana karşı göğüs geren bu halkın öfkesinden sakının. O durumda, arkalarında yıkım ve vahşet bırakarak Gazze’yi terk eden liderleriniz size bir yarar sağlamayacaktır.”



Etiketler :