GAZZE’DEN SURİYE’Lİ MAZLUMLARA DESTEK

GAZZE’DEN SURİYE’Lİ MAZLUMLARA DESTEK

Gazze eski Sağlık Bakanı Dr. Besim Naimi Yardımeli Derneğini ziyaret etti.

Hatay ve Kilis’teki Suriyeli mültecilerin yaşadığı Atma Kampı (Filistin kampı) ziyareti öncesi sekiz kişilik bir ekip ile Yardımeli Derneği’ni ziyaret eden Gazze eski Sağlık Bakanı Dr. Besim Naimi, yaklaşık iki yıldır süren Suriye’deki olaylar nedeni ile mağdur ve mazlum olan Suriye’li kardeşlerimizle aynı acıları yaşadıklarını, onların neler hissettiklerini çok iyi bildiklerini, bu acılarını paylaşmak ve onlara manevi destek olmak amacıyla Filistin halkını temsilen burada olduklarını söyledi.

“ Filistin’deki zorluklara rağmen bizde 65 yıldır Filistinlileri koruyan Suriyeli kardeşlerimize destek olmak için buradayız “ diyen Naimi, Gazze ambargoya sabretti ama bu sadece Gazze’deki kardeşlerimizin mücadelesi İle değil, Gazze dışındaki Müslümanların,  hatta siyasi partilerin desteğiyle gerçekleşti “ dedi. Şuanda Filistin halkı kendilerine sahip çıkıldığını gördükleri zaman daha da güçleniyor ifadesini kullanan Naimi, yani manevi destek çok önemli “ şeklinde konuştu.

Bizlerde Filistin halkını temsilen Suriyeli Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek adına buradayız diyen Dr. Besim Naimi, hem onlara manevi destek olacağız,  hem de sağlık ekibimizle sağlık kontrolünden geçireceğiz dedi.

Gazze eski Sağlık Bakanı Dr. Besim Naimi “Gazze ihtiyaç sahibi olmasına rağmen bir zulme karşı Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız mesajını tüm dünyaya vermemiz lazım” ifadesini kullandı.

Yardımeli Derneği Başkanı Dr. Sadık Danışman ise bu ziyaretin  Boşnak ve  Filistinli kardeşlerimizin Suriye’li kardeşlerimize  yaptıkları manevi desteğin onlar için ne kadar önemli ve güçlü olduğunu söyledi. Gazze’li doktorların Suriyeli kardeşleri için gelmesi insanlık için, Gazze için Suriye için çok önemli olduğunu belirtti.

Yardımeli Derneğinin Gazze halkına yapılan yardımlardan da söz eden Danışman “ Gazze’ye birçok çalışmalarının olduğunu,  asıl çalışmalarının” Kardeş Aile Projesi “ olduğunu ifade etti . Sadık Danışman,  2008 yılından itibaren bu yardımların Gazze’li ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Öte yandan, üç ay evvel Sağlık Bakanlığı görevini bıraktığını söyleyen Dr. Besim Naimi mücadelenin sadece silahla olmayacağını, diplomasi ile birlikte sağlık ve sosyal hedeflerin de olması gerektiğini söyledi. Naimi, yeni bir oluşum içinde olduklarını ifade ederek ” Gazze’ye gelen heyetlerle daha verimli, sürdürülebilir çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu bir STK olacak Gazze’nin sesi olacağız ve STK üzerinden tüm dünya’ya sesimizi duyuracağız. Her ülkede bir lobi oluşturmak istiyoruz. Filistin davasının sadece Filistinlilerin, Arapların değil tüm Müslümanların davası olduğunu duyurmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Haber: Cengiz TAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.