Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda 5'i subay, 10 İsrail askeri öldürüldü

Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda 5'i subay, 10 İsrail askeri öldürüldü

Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askeri sayısının 444 olduğu ve Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin ise 115'e çıktığı belirtildi.

KUDÜS (AA) - Gazze Şeridi'nin kuzeyinde çatışmalarda, İsrail ordusundan bir albay ve yarbayın bulunduğu 5'i subay, 10 asker öldürüldü.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda hayatını kaybeden biri albay, iki askerin daha ismi açıklandı. Son 24 saatte Gazze'de 10 İsrail askerinin öldüğü, 19’unun yaralandığı aktarıldı.

İsrail ordusunun Gazze’ye kara harekatı başlattığı 27 Ekim’den bu yana ölen askerlerin sayısı 115'e, yaralıların sayısı 619'a çıktı. 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden asker sayısının ise 444 olduğu, yaralıların sayısının 1704’e yükseldiği bildirildi.

- Askerler Şucaiye'de tuzağa düşürüldü

Haaretz gazetesinin haberinde, öldürülen askerler arasında bir albay, yarbay ve binbaşı ile 2 yüzbaşı ve bir çavuşun bulunduğu kaydedildi.

Gazze Şeridi'nin kuzey doğusundaki merkeze yakın Şucaiye Mahallesi'nde ateş açılması üzerine İsrail askerlerinin bir binaya yaklaştığı, burada yoğun ateş ve patlayıcılarla tuzağa düşürülerek yaralandıkları aktarıldı.

Yaralı askerleri kurtarmaya giden iki birliğin de benzer biçimde tuzakta patlayıcı ve ateşle karşılaştığı belirtildi. Yakındaki tünellere kaçırılmasından korkulan askerlerin, hava ve topçu desteğiyle buradan çıkartıldığı paylaşıldı.

- İsrail'in 7 Ekim sonrası Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere, 18 bin 412 Filistinli öldü.

Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

Çatışmalara 24 Kasım'da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada" 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı.

Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 282 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'de silah zoruyla abluka altında yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli; barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.