GDO: İNSANLIĞI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE!

GDO: İNSANLIĞI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE!

Vuslat Dergisi 128’nci sayısında, okuyucularının dikkatini “Helal Gıda ve GDO” tehlikesine çekiyor. Her ay olduğu gibi Vuslat Şubat sayısında da, yine makale, röportaj, inceleme, düşünce, öykü, İslam dünyası yazılarıyla okuyucularının karşısında…

Helal Gıda

Türkiye’de ve İslam Ülkelerinde uzun zamandır “Helal Gıda” konusu tartışılmaktadır. Müslümanlar, hayatlarının her alanında helal ve haram kavramına dikkat edip özen gösterirler.

Helal; Allah ve Resulü tarafından izin verilmiş yasaklanmamış yasal ve meşru olan her şeyi kapsamaktadır.  Bu minval üzerine kazancımız, yiyeceklerimiz, içeceklerimiz, giyeceklerimiz, İslam’ın izin verdiği şekilde olmalıdır.

GDO’lu Ürünlere Dikkat

Bugün birçok gıda ürünlerinin genetiğine müdahale edilmektedir. Bu ürünler kısa adı ile GDO’ludur. Bu durumda yediklerimizin ne kadar helal ve ne kadar sağlıklı olduğu maalesef şüphelidir. Hz. Peygamber (s.a.s.) ise şüpheli şeylerden uzak durmamızı bize tavsiye etmektedir.

Şüpheli gıdalardan uzak durmamız gerektiği gibi kendisi helal olsa bile İslam düşmanların ürettiği gıdalardan da kaçınmamız gerekir. Çünkü İslam düşmanları bizden kazandığı paralarla varlığını ve hayatiyetini sürdürecektir. Onların ürünlerini tüketmenin dolaylı yoldan, hatta direk olarak onları desteklemek anlamına geleceğini bilmeliyiz.

Kur’an ve Sünnet’te Gıda Tüketimi

Gıda tüketiminde helal-haram dairesi içinde hareket etmemiz gerektiği Kur’an ve Sünnet çerçevesinde son derece açıktır. İslâm’a göre yapılmasında, yenilip içilmesinde, kullanılmasında, söylenilmesinde sakınca (vebâl) olmayan her şey ‘helâl’ sınırları içerisindedir.

Dergiden Konu Başlıkları

Prof. Dr. Orhan Çeker“Gıda Felsefemiz” inceleme yazısında, helal gıdanıninsana “tekrar insanlık şahsiyetini kazandırma” unsurlarını paylaşmakta.

Kemal Özer“GDO Gayri Meşru Bir Kıyamet” isimli makalesiyle, GDO’nun ne kadar tehlikeli bir silah olduğunu okuyacaksınız.

Selahaddin Alıç“Helal Gıda Arayışı” yazısıyla, helal gıda arayışından vazgeçmememiz gerektiğine dikkatimizi çekmekte.

Yrd. Doç. Dr. Ali Akben“Yediklerimiz Ne Kadar Helal” yazısıyla yediklerimizden, içtiklerimizden, kazancımızdan, hesaba çekileceğimizi bize hatırlatacak.

Abdulhamid Kahraman“Helal ve Temiz Gıda Neden Bu Kadar Önemli?”diye sormakta.

Hüseyin Kerim Ece“Helâl Konusunda Kur’anî Ölçü” isimli araştırma yazısıyla helal ile ilgili Kur’an’i ölçüleri paylaşmaktadır.

Vuslat yine dosya konusuyla ilgili GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer ile GDO üzerine bir röportaj gerçekleştirmiş.

Ayrıca, Atasoy Müftüoğlu “İslami Önceliklerimiz Altüst Oluyor” deneme yazısında gerçek sömür­gecilik zihinlerin ele geçirilmesiyle başlar diyor.

Ahmet Varolise, İslam dünyası köşesinde sıcak gündem olan Suriye konusunu ele alıyor.

Dergi hakkında detaylı bilgi için: (0216) 612 78 22 web: www.vuslatdergisi.com

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.