Fabrikadaki yangın kontrol altına alındı

Fabrikadaki yangın kontrol altına alındı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Pelitli Köyü yakınlarında kurulu Erkay Kimya adlı fabrikada yangın çıktı. İstanbul'dan da giden takviye ekiplerle birlikte müdahale edilen yangın kontrol altına alındı.

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nin Pelitli Köyü yakınlarındaki, taş yapıştırıcı kimyasallarında lider kuruluşlarından Elkay Kimya Fabrikası'nda bugün öğleden sonra yangın çıktı. Zaman zaman meydana gelen patlamalar nedeniyle itfaiye güçlükle müdahale ederken fabrikada hasar büyük oldu.

Taş yapıştırıcı ve dolgular, koruyucu kimyasallar, zemin parlatma ve bakım kimyasalları, temizlik ve bakım kimyasalları, ahşap bakım ve koruma kimyasalları, testere ve elmas kesiciler üreten Elkay Kimya Fabrikası'nda bugün saat 15.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Ürünlerini 50 ülkeye ihraç eden Elkay Kimya Fabrikası'nda bugün 23 Nisan Bayramı tatili nedeniyle çalışma yapılmıyordu. Fabrikanın girişindeki depodan başladığı belirtilen yangın, kısa sürede kimyasal maddelerin tutuşmasıyla diğer bölümlere sıçradı.

Yangına önce Gebze Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti, ardından Tuzla ve İzmit başta olmak üzere çevredeki itfaiye grupları takviye için geldi. Çevreyi simsiyah duman kaplarken, kimyasal maddelerin bulunduğu tank ve ambalajların sık sık patlaması nedeniyle, söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülebildi. Bu arada fabrika içindeki bir traktör ve kamyon da tamamen yandı. Yangın saat 17.30 sıralarında kontrol altına alınırken, fabrikada hasarın büyük olduğu belirtildi.

Gebze Kaymakamı Salih Karabulut olay yerinde incelemenin ardından yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre fabrikanın kullanılmaz hale geldiği söyledi. Yangının neden olduğu zararın 15 milyon lirayı bulacağı ileri sürüldü. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.