İşte Kütahya'nın Genç gönüllüleri

İşte Kütahya'nın Genç gönüllüleri

Genç Gönüllüler 21. Buluşmasını bu kez Kütahya’da gerçekleştirdi. Bizim olmadığımız yerde, hiç kimse yoktur..

Genç Gönüllüler 21. Buluşmasını bu kez Kütahya’da gerçekleştirdi. Bizim olmadığımız yerde, hiç kimse yoktur şuurunda bir gençliğe talip olan öncüler; dertli ekip arkadaşları arıyor kendilerine.

Sizi rahatsız etmeye geldik!

Anadolu’da güzel işler yapmak maksadıyla çıktılar yolculuklarına. “Dertsiz olma!” deyip, dert aradılar kendilerine. ‘Dertsizseniz, dert sizsiniz’ dediler kendi tabirleriyle. Bu güzel hasletle, ta ezelden belirlenmiş ekip arkadaşlarını bulabilmek için döküldüler Anadolu yollarına. Bu kez duracakları menzil, Kütahya oldu. Genç gönüllü buluşmalarının 21. si, Genç şölenlerinin 8.’si gerçekleştirildi.

Kütahya’dan yeni arkadaşlar edinilip, başka kimleri dertlendirebilirizin düşüncesine kapıldılar. Kütahya dediysek Kütahya ile sınırlı sanmayın. Anadolu’nun dört bir yanından gelenler vardı. Trabzon, Adana, Eskişehir, Konya…

21. Genç Gönüllüler Kütahya Buluşması

Genç gönüllüler buluşmasında Lütfi Arslan söz aldı evvela. Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez deyip 20. yy.ın başlarını anlattı bir parça. Eski yazı ile kitap okuduğu için dayak yiyen ve Allah yolunda yediği dayağı Rabbine istida (dilekçe) veren Durmuş amcadan bahsetti. Necip Fazıl’ın, ‘Bize kalkın ey millet dediler, biz kalkıp baktık ki, bizim yerimize oturmuşlar’ sözlerini hatırlattı.

Ardından Genç Gönüllülere ev sahipliği yapan İlim Yayma Cemiyeti Kütahya başkanı Ali Koyuncu ‘hoş geldiniz’ dedi dertlilere. Ve bir demet Afrika hatırası sundu dinleyenlerine.

Programda Süleyman Ragıp Yazıcılar Genç Dergisinden, Hasan Yavuz Uğurlu ise Genç Gönüllülerden bahsetti. Ardından söz sırasıyla tüm katılımcılara verilip, bölgemizde ümmet adına neler yapabiliriz sorusu sorularak, yetimhanelerden huzurevlerine, kenar mahallelerden üniversite öğrencilerine dair birçok proje üretildi.

8. Genç Şöleni

4 Aralık Cumartesi günü saat 19’da Genç Şöleni başladı Kütahya’da. Program Kütahya Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı. Kadir Bekar kendine has bir üslubuyla şölende sunuculuk yaptı. Selamlama ve günün önemine dair konuşma yapmak için İlim Yayma Cemiyeti Kütahya başkanı Ali Koyuncu çıktı kürsüye. Afrika’da son on yıldaki gelişimden, insani ve İslami çalışmalardan bahsetti. Ardından kürsüye Mehmet Lütfi Arslan, Genç Dergisi adına çıktı. Kendisini takdim eden sunucunun Anadolu Erenlerinden bahsederken ‘işte şimdi kürsüye o erenler gibi birisini davet ediyorum’ demesini ‘o isimlerle benim ismim anılınca başımdan aşağı kaynar sular döküldü’ diye cevapladı. Bir dert konuşması da burada yaptı ve milyarlarca insan içerisinde neden +1’iz sualini sorgulattı. Yarın ya da hadi olsun  bir sene sonra ölecek olsak arkamızda ne iz kalacak dedi ve dinleyenleri duygu seline boğduğu Bizim Yunus’un hikayesini anlattı. O eşsiz hikâyeyi sizler için yazılı olarak istedik ve sağ olsun bizleri kırmadı.

Lütfi Arslan’ın ardından Genç Gönüllüler’in Tarkan’ı diye anılan Yusuf Goncagül geldi sahneye. Zindandan Mehmet’e mektup, Kaldırımlar ve Acz gibi birçok eşsiz eseri seslendirdi gitarı eşliğiyle. Ardından salonu kahkahaya boğan, güldürürken utandırmayan, bel altı mizahçılık yapmayan stand-up’çı Samet Demir’di sahnenin konuğu. Yaşlı amca ve yalan söylettirmeyen anne tiplemesi fazlasıyla alkış topladı. Gecenin sürprizi ise usta sanatçı Murat Çelik oldu. Kâh geldi et kokan caddelerden bahsetti, kâh aşkın elif halinden.

Program bitiminde sahnede toplu hatıra fotoğrafı çekilip, Genç Dergisi dağıtıldı. Kütahya’ya bir dert bulaştırıldı kendi ifadeleriyle. Dalga dalga yayılması umut edilerek!

Sırada Trakya!

Bundan sonra ki ilk Genç Gönüllüler buluşması bu ayın on birinde  Edirne’de. Edirne Hasan Sezai Vakfında saat 11’de başlayacak Genç Gönüllüler buluşmasına iştirak etmek için Kürşat Yılmaz’la irtibata geçmeniz yeterli. İşte mail adresi ve internet sitesi : gencgonulluler@gencdergisi.com , www.gencgonulluyuz.biz .

 

 

Mehmet Bahadıroğlu- dunyabizim.com'dan alıntıdır

 

Etiketler :