Genç milli kick boksçular, çifte başarıya odaklandılar

Genç milli kick boksçular, çifte başarıya odaklandılar

Milli sporcular Hakan Kolçak ve Sude Erdoğan, gelecek yıl ocak ayında yapılması planlanan Türkiye Şampiyonası ile mayısta İstanbul'da gerçekleştirilmesi beklenen Dünya Kupası'nda şampiyonluk hedefliyor

ZONGULDAK (AA) - GÖKHAN YILMAZ - Ulusal ve uluslararası müsabakalar için ter döken genç milli kick boksçular Hakan Kolçak ve Sude Erdoğan, başarılarına yenilerini eklemek istiyor.

7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'nda yıldızlar kategorisinde artı 96 kiloda üçüncü olan 16 yaşındaki Kolçak ile aynı organizasyonda Macar rakibine çeyrek finalde kaybeden 15 yaşındaki Erdoğan, ilk kez mücadele edecekleri gençler kategorisinde kürsünün zirvesine çıkmak için Zonguldak'ta çalışmalarını sürdürüyor.

Antrenör Bülent Çiçek yönetiminde yoğun antrenman programı uygulayan Kolçak ve Erdoğan, ilk olarak ocak ayında yapılması planlanan Türkiye Şampiyonası ile mayıs ayında İstanbul'da gerçekleştirilmesi beklenen Dünya Kupası'nda şampiyonluk hedefliyor.

- Hakan Kolçak: "İnşallah birinci olacağım"

Milli sporcu Hakan Kolçak, AA muhabirine, haftada 6 gün antrenman yaptıklarını, zor bir süreç olsa da her şeyin yolunda gittiğini söyledi.

Çalışmalara sıkı şekilde devam ettiklerini belirten Kolçak, "Daha önce Dünya Kupası'nda üçüncülük derecesi aldım, inşallah bu sefer birinci olacağım." dedi.

Kolçak, okullu antrenmanları yürütmenin kendisini zorladığını anlatarak, "Sabah erken saatlerde kalktığımız için akşam antrenmanlarını bizi biraz zorluyor. Disiplin olmazsa bu iş olmuyor. O nedenle okulu ve antrenmanları bir arada götürmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Karate dalında yıldızlar kategorisinde Avrupa şampiyonluğu bulunan Sude Erdoğan da önlerinde kendilerini bekleyen zorlu müsabakalar olduğunu aktararak, "Geçen yıl yaptığımız hataları yapmadan bu yıl daha iyi dereceler yapmaya çalışacağız. Çok emek veriyoruz, emeklerimizin karşılığını alacağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı.

Hasta olsalar da idmanlara gelmeye çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, "Bizim için de çok zor oluyor ama bunun da üstesinden gelmeye çalışıyoruz. 2-3 branşta müsabakalara katıldık. Avrupa Karate Şampiyonası'nda birinci olmuştuk ve İstiklal Marşı'mızı okutmuştuk. Bu bizim için milli bir gururdu. Yine önümüzdeki Kick Boks Dünya Kupası'nda birinci olmak, İstiklal Marşı'mızı okutup milli gururu tekrar yaşamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

- Antrenör Çiçek: "Sporcularıma güveniyorum"

Antrenör Bülent Çiçek ise sporcuların özverili bir şekilde çalışmaları sürdürdüğünü belirterek, "Başarının gelip gelmeyeceği, sporcunun isteyeceği bir durum çünkü ülkenin her yerinden çok kaliteli sporcular geliyor. Türk kick boksu şu an dünyada mükemmel bir seviyede. Bir antrenör olarak amacım milli sporcular yetiştirmek, sporcularımın en iyi şekilde derece alması ve başarılı olması, milli takımımızı en iyi şekilde temsil etmesidir." açıklamasında bulundu.

Geçen yıl yıldızlar kategorisinde olan sporcuların bu yıl gençler kategorisinde yarışacağına işaret eden Çiçek, "İddialıyım, sporcularıma güveniyorum. İnşallah başarılı oluruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.