Genç mühendisler yerli Heron tasarladı

Genç mühendisler yerli Heron tasarladı

İsrail'e tamir için gönderilen Heronların geri gelmemesi, mühendis adaylarını harekete geçirdi.

20 ayrı üniversitenin farklı bölümlerinden savunma sanayiine ilgi duyan öğrenciler, bir araya gelerek dikey iniş-kalkış yapabilen insansız hava

aracı (İHA) tasarladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 6-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 'Havacılık Yaz Okulu'nda buluşan 50 öğrenci, 10 gün boyunca geleceğin İHA'ları için kafa yordu. Yaz okulu boyunca savunma sanayiinin önemli isimlerinden eğitim alan gençler, en iyi İHA tasarımı hakkında tecrübe edindi. 10'ar kişilik 5 takım halinde çalışan öğrenciler, yaptıkları tasarımlarla birbirleriyle yarıştı. Tasarımlar, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından değerlendirildi. Sonraki aşamada tasarım raporları, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve savunma sanayiinde faaliyet gösteren işletmelere gönderilecek.

Etkinliğin sertifika törenine katılan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Şahin, gençlere "Geleceğin Türk havacılık sektörü sizlerin elinde olacak. Bu ülke sizlerin kıymetini bilecek. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayın" diye seslendi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı Helikopter Daire Başkanı Dr. Köksal Liman ise, "Projeleri görünce heyecanlandım. Sizler gelecekte bizlerin ihtiyaç duyduğu insan gücünü oluşturacaksınız, devlet arkanızda" dedi. Yaz okulu, aralarında Hacettepe, ODTÜ, Ege, Erciyes, Çukurova, Yeditepe, TOBB, Osman Gazi, Anadolu gibi üniversitelerin de bulunduğu üniversiteden öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. (Zaman)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum