Genç MÜSİAD Ankara'dan Kültür Projesi

Genç MÜSİAD Ankara'dan Kültür Projesi

Genç MÜSİAD Ankara Şubesi’nin organize ettiği ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (ULUSAL AJANS) tarafından desteklenen Eylem 1. 2 kapsamındaki “Doğu’ dan Batı’ya Tiyatro ile Kültür Köprüsü” isimli proje Elazığ Kaya Karakaya

Genç MÜSİAD Ankara Şubesi’nin organize ettiği ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (ULUSAL AJANS) tarafından desteklenen Eylem 1. 2 kapsamındaki “Doğu’ dan Batı’ya Tiyatro ile Kültür Köprüsü” isimli proje Elazığ Kaya Karakaya İlköğretim Okulunda uygulandı.

     

Proje Koordinatörü Memduh Ürün, 4 ay süren proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
   

 “Projemiz kapsamındaki tiyatro faaliyetlerini gerçekleştirmeleri amacıyla projemize dâhil ettiğimiz Gazi Üniversitesi Öğrencilerinin oluşturduğu tiyatro grubu olan Tiyatro MekanSİZ oyuncuları tarafından 2 oyun sahnelenmiştir. Tiyatro grubumuz tarafından ilk olarak “ Süper ile Kahraman Elazığ’da “ oyunu sahnelenmiş olup, başka gezegenden gelen Süper ile Elazığlı Kahramanın maceralarının anlatıldığı oyunumuzun sonunda aslında süper kahramanların gerçek olmadığı, yaşadığımız dünyanın çok güzel bir yer olduğu mesajları iletilmektedir.
     

Tiyatro grubumuz tarafından ikinci olarak “Papparazi” oyunu sahnelenmiştir. Bu oyunumuzda ise; Şehrin uzak köşesindeki ufak bir kasabanın balıkçısı, kasabı ve kır kahvesinin sahibinin, aslında hiçte güzel olmayan sesini çok güzel sanan kahramanımızı kasabada tutabilme çabaları anlatılmaktadır. Bölge esnafının Kahramanımızı kasabada tutmak istemelerinin sebebi de kasabanın kahramanımız ile canlanan ekonomisidir. Bu oyunumuzda medya’nın toplum üzerindeki etkisi tatlı ve komik bir dilde anlatılmaktadır.
     

Oyunlarımızın sonunda ise öğrenci arkadaşlarımız ile söyleşiler yapılarak bu çerçevede projemizin amacına uygun bir şekilde uygulanmasına devam edilmiştir.
     

Projemizin kapsamında 8 Ekim tarihinde saat 10.30 da okul idarecileri, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı tiyatro salonunda, öğrenci arkadaşlarımızın oynadığı “Sendendir” (Kurtuluş Savaşı Oratoryosu) oyunu sahnelenmiştir. Tiyatro MekanSİZ tiyatro grubunun büyük çabası ve öğrenci arkadaşlarımızın istek ve azimleri sonucu oyunumuz çok başarılı şekilde izleyicilere sunulmuştur. Oyunumuzun sonunda ise oyunda büyük başarı gösteren öğrenci arkadaşlarımıza o günün anısına Genç MÜSİAD Ankara Şubesi tarafından birer sertifika verilmiştir.

Genç MÜSİAD Tiyatro Topluluğu olarak, “Doğu’ dan Batı’ya Tiyatro ile Kültür Köprüsü” konulu projemizde tiyatro oyunları ve çalışmalarının yanı sıra öğrenci arkadaşlarımıza; sinema gösterimleri,bölge gezileri, piknik vb. etkinlikler düzenlenmiş olup projemiz başarı ile sonuçlanmıştır.”

     

Okul içinde bir kütüphane kurulması ve kitap temini konusunda da çalışma yaptıklarını belirten Ürün, yapılan bu çalışmalara ilgi ve destek veren sponsorlara teşekkür ederek bu konuda yapılanları da şöyle özetledi:

  “Genç MÜSİAD Ankara Şubesi olarak bu okulumuza sponsorlarımızın desteği ile bir kütüphane kurmaya çalıştık. Bu kapsamda Genç MÜSİAD bünyesinde kitap kampanyası başlatılmış ve şimdiye kadar toplanan kitaplar okulun kütüphanesine yerleştirilmeye başlanmıştır ve kitap kampanyamız halen devam etmektedir. Yine bu okulumuzda bulunan çok amaçlı salon için sponsorlarımız vasıtası ile Ses ve Görüntü sistemleri kurulmaya çalışılmış, okulumuzun bulunduğu bölge itibari ile ihtiyacı olan çeşitli öğrenci arkadaşlarımıza çanta, kırtasiye malzemeleri konularında yardım edilmeye çalışılmıştır.”

Etiketler :