Cavcav: Karar değişmezse federasyon değişecek

Cavcav: Karar değişmezse federasyon değişecek

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, TFF'nin yabancı futbolcu konusunda aldığı karara tepki verdi.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen başkan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, TFF'nin kararıyla ilgili Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın kendisini aradığını, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal ile de görüştüğünü belirtti.

"KARAR DEĞİŞMEZSE FEDERASYON DEĞİŞECEK"

Yarın veya 24 Haziran Pazartesi günü TFF ile görüşmeye çalışacaklarını ifade eden Cavcav, "Görüşmeyle ilgili TFF'den aksi bir karar gelmesi durumunda olağanüstü genel kurul için şartları yerine getirmeye çalışacağız. TFF'nin yabancı futbolcu konusunda aldığı karar değişmezse, federasyon değişecek. Türkiye'de Fenerbahçe ne diyorsa o oluyor" diye konuştu.

İlhan Cavcav, dün yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, yabancı oyuncularla ilgili bir karar alarak, TFF'ye sunduklarını söyledi.

"SADECE FENERBAHÇE KARŞI ÇIKTI"

Cavcav, "On yabancı futbolcu konusunda, 2'si yedek kulübesinde olsun şeklinde bir yazı hazırladık ve TFF'ye sunduk. Onsekiz kulüp içinde sadece Fenerbahçe'nin muvafakat etmediğini öğrendik. Bu, düşündürücüdür. Fenerbahçe'nin transferde yabancı oyuncuları kadrosuna katmakla ne yapmak istediğini de anlamadık. TFF toplanarak, yangından mal kaçırır gibi son karara imza attı. 'Ben yaptım doğrudur' anlayışı doğru değildir. Bu federasyon nasıl bizim oylarımızla geldiyse, göndermesini de biliriz. Yıldırım Demirören'in bunu anlaması lazım." dedi.

"TFF'YE ALMANYA MI ÖRNEK SIRBİSTAN MI"

Yabancı oyuncu konusunda alınan kararla, milli takımların başarısının artaracağının iddia edildiğine dikkati çeken Cavcav, "Milli takımda Fransa, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinden oyuncularımız oynuyor. TFF; İngiltere ve Almanya gibi ülkeleri mi, yoksa Sırbistan ve Slovakya gibi ülkeleri mi örnek alacak " diyerek sözlerini tamamladı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.