İçişleri Bakanı Soylu:"Hiç endişe etmeyin.

İçişleri Bakanı Soylu:"Hiç endişe etmeyin.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hiç endişe etmeyin. Türkiye'ye kafa tutanların, Türkiye'yi istikrarsız yapmak isteyenlerin, 'bu ülkede biz istediğimiz yerde özerklik kurarız' diyenlerin ne halde olduklarını görüyorsunuz.

SAMSUN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hiç endişe etmeyin. Türkiye'ye kafa tutanların, Türkiye'yi istikrarsız yapmak isteyenlerin, 'bu ülkede biz istediğimiz yerde özerklik kurarız' diyenlerin ne halde olduklarını görüyorsunuz. Bu bugünkü kuvvetimizle elde ettiğimiz sonuçtur. 16 Nisan'dan sonra vereceğiniz destekle bilmenizi istiyoruz ki çok daha önemli ve çok daha büyük adımlar atacağız, hep birlikte." dedi.

Bakan Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İlkadım Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Samsun Muhtarlar Buluşması" programına katıldıktan sonra Bafra'ya hareket etti. 100. Yıl Bulvarı İlkadım Belediyesi önünde Bakanlar Soylu ve Kılıç'ın bulunduğu otobüsü vatandaşlar durdurdu.

"Sayın Bakanımız Çaya Bekliyoruz" yazılı pankart açan bazı vatandaşlar, Bakan Soylu'ya Samsunspor atkısı ve forması hediye etti.

Burada vatandaşlara seslenen Bakan Soylu, Türkiye'de büyük bir mücadele verildiğini belirterek, "Hiç endişe etmeyin. Türkiye'ye kafa tutanların, Türkiye'yi istikrarsız yapmak isteyenlerin, 'bu ülkede biz istediğimiz yerde özerklik kurarız' diyenlerin ne halde olduklarını görüyorsunuz. Bu bugünkü kuvvetimizle elde ettiğimiz sonuçtur. 16 Nisan'dan sonra vereceğiniz destekle bilmenizi istiyoruz ki çok daha önemli ve çok daha büyük adımlar atacağız, hep birlikte. Bu ülkeye terörle diz çöktürmeye çalışanlara karşı şu anda evlatlarımız Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da her yerde, bu memlekete zarar vermek isteyen, bu memleketin ay yıldızlı bayrağını üzmek isteyen herkese gerekli dersi, gerekli cevabı vermektedir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör konusundaki talimatının net olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Hiç endişe etmeyin. Biz bir daha bu ülkede PKK'nın adını kimsenin anamayacağı bir hale getireceğiz. Hiç endişe etmeyin. 16 Nisan'da sizden destek bekliyoruz, her zaman verdiniz. Burası kurtuluşun şehridir. Burası benim Anadolu'mun güzellikler için, özgürlükler için, hürriyet için, kalkınma için, meşalesinin yandığı bir şehirdir. Bu şehir Sırat-ı müstakimde olan bir şehirdir. Yine ifade etmek istiyorum. 16 Nisan'da bu ülkede 15 Temmuz'u yapanlara karşı, 16 Nisan'da bu memlekette '7 Haziran'da Türkiye'de iktidar kurulamıyor, Türkiye'de iktidar kurulamayacak, hükümet kurulamayacak' diyenlere karşı, 15 Temmuz'da 'biz Türkiye'yi zengin, ayakta görmek istemiyoruz' diyenlere karşı bir taraftan 2023 için bir taraftan 2071 için özgür, hür bir Türkiye için ve kim ne derse desin burada sizin huzurunuzda bu memleketin bir evladı olarak söylüyorum, isterlerse tuzak kursunlar, isterlerse hainane planlarını ortaya koysunlar, PKK gelsin, FETÖ gelsin, DEAŞ gelsin, bilmenizi istiyorum ki benim ülkem dünyanın 10 büyük ülkesinden birisi olacaktır. Bunu başkaları gibi zorla değil, hileyle değil, silahla değil, şiddetle değil Allah'ımıza hamd olsun demokrasiyle, reyle, oyla, sandıkta ve bu milletin gücüyle beraber bunu gerçekleştireceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.