Sanatçılar Erdoğan'ı iftarda da yalnız bırakmadı

Sanatçılar Erdoğan'ı iftarda da yalnız bırakmadı

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın geleneksel iftarına iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Yenikapı'daki Şehir Parkı'nda düzenlediği geleneksel iftar yemeğine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin lideri Mahmud Abbas'ın yanı sıra, çok sayıda bakan, milletvekili, iş, sanat ve spor dünyasından pek çok tanınmış isim katıldı.

6 bin davetlinin hazır bulunduğu iftar programına, Bülent Ersoy, Cengiz Kurtoğlu, Alişan, Ece Erken, Orhan Gencebay, Mustafa Sandal, Acun Ilıcalı, Nur Yerlitaş, Vatan Şaşmaz, Derya Tuna, Murat Göğebakan, Zeki Alasya, Berdan Mardini, Zerrin Özer, İzzet Yıldızhan, Bülent Sertaş, Işın Karaca, Metin Şentürk, Sinan Özen, spor dünyasından Lütfi Arıboğan, Fatih Tekke, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak, Yıldırım Demirören, Ali Dürüst, işadamı Ferit Şahenk, gazeteciler Fehmi Koru ve Fatih Çekirge'nin katıldığı görüldü.

"Bize kimse baskı yapamaz"

Alişan, basın mensuplarının soruları üzerine, 'Kimin kimi seveceği, kimin kiminle birlikte olacağı, kimin kime destek vereceği konusunda bize kimse baskı yapamaz. Bunu üstüne basa basa söylüyorum. Ben politikadan anlamam. Hayatım boyunca da politik bir görüşüm olmadı. Ben sadece çok eski tanıdığım olan sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kalbini iyi bildiğim için onu seviyorum. 1996 yılından beri tanıyorum ve bugüne kadar hep abi-kardeş olarak giden bir ilişkimiz oldu. Bundan sonra inşallah böyle olacak" dedi.

"Büyük bir gururla geldim"

Ece Erken de, 'Ben de eleştirilere cevap verdim. Her zaman özgürlükten bahsediyorduk. Özgürlük için 'Gezi direnişi' denildi. O zaman herkesin özgür kararlarına, özgür iradesine saygı duymak gerekir. Ben Vizyon Toplantısı'na katıldım. Bir daha davet edilsem, bir daha giderim. Sonuçta ülkemizin Başbakanı'ndan bahsediyoruz. Kimse sevmek zorunda değil, ama herkes saygı duymak zorunda. Ben de iftar yemeğine büyük bir gururla, onurla geldim" dedi.

Bu sene daha anlamlı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, 'Çok güzel ve büyük bir kalabalık. 6 bine yakın insan katılacağını bildirdi. Her sene yapılan geleneksel bir iftar. Bu sene başka bir anlamı var. Sayın Genel Başkanımızın, Başbakanımızın Cumhurbaşkanı adayı olması daha anlamlı kılıyor. İl Başkanlığımızın iftarına Başbakanımız son kez katılıyor. Bu iftara büyük bir gönül burukluğuyla giriyoruz. 10 gündür Gazze'de yaşananlar, dün akşam kara operasyonuyla başka bir safhaya girdi.

Her sene Ramazan sofralarında başka bir coğrafyanın acılarıyla oruçlarımızı açıyoruz. Gazze'deki büyük bir katliam ve ne yazık ki dünya yine sessiz. Yine kılını kıpırdatmıyor. Hem batı ülkeleri, hem de maalesef aynı inancın mensupları İslam dünyasından da hükümetler nezdinde fazla ses çıkmıyor. Halklar tepki gösteriyor. Halkların ortaya koyduğu ciddi bir dayanışma ruhu var Filistin ile ilgili. Bir an evvel İsrail'in saldırganlığını durdurmak lazım" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.