'Sakın Et Parçası Olan Kalple Yüreği Karıştırma'

'Sakın Et Parçası Olan Kalple Yüreği Karıştırma'

CHP'deki görevinden istifa eden CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, istifasına yönelik açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa eden Gürsel Tekin basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Hür, bağımsız bir Türkiye'nin peşindeyiz. Ben 74 milyonu birarada olan bir Türkiye'nin peşindeyim. Kolay değil umutlarım var. Farklılıkları muhafaza ederek beraber yaşama iradesi ortaya koyan bir Türkiye hayalidir. CHP bunun öncüsü olacaktır. Buna inancım tamdır. CHP bir baharı haber etmelidir. CHP Cumhuriyeti kuran kurumsal bir yapıdır. Türkiye'nin tamamını kucaklamanın tamda zamanıdır, özeleştiri zamanıdır. Şahsen ben il başkanlığı seçimi, teşkilat başkanlığı seçimini milletvekilliğini öne almadan CHP'de renkler fark etmeye çalışıyoruz. Peki biz neyiz? CHP içinde huzursuzluğun adresi miyiz? İç dünyamızda huzur ararken neden CHP'de huzursuzluğun adresi olalım ki? Bunun için 30 yıldır yollardayız. Bu noktada gördük ki birikmiş toplumsal sorunları kurumsal bir kimliğe sahip olan CHP çözebilir.

Yüreğimizi elimize alıp konuşmalıyız, bunu geçmişte bana bir arkadaşım söylemişti; Sakın et parçası olan kalple yüreği karıştırma' diye. Doğru kırgınlıklarım var, yüreğimi elime alarak söylüyorum siyasetin merkezinde yeni bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Biz CHP'nin Türkiye'nin yüreği olmasının peşindeyiz. Herşeyin bedelini ödemeye hazırım. CHP iktidar, Kemal Kılıçdaroğlu da başbakan olmalıdır. Genel gidişata ben itiraz ediyorum, bu itirazın bedeli varsa ödemeye hazırım. Benim kızgınlıklarımın ve itirazlarımın adresi elbette kendi farklılıklarımdır. CHP benim ailem, arkadaşlarım ve hayatımdır. Mutsuz bir Türkiye, mutlu bir iktidar var. Üzerime düşeni her zaman yaptım. Yapmaya da devam edeceğim, eleştirilerim ve tavrım bu noktada değerlendirilmelidir, CHP sadece Türkiye'de değil bölgede, dünyada da mutluluk getirecektir.

Ben uygulamanın karşısındayım, kişilerin, Ahmet, Mehmetler'in değil. CHP'de benim beklediğim birlik, bütünlüktür. Bu anlayışı yine daha önce de belirtmiştim'
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.