"Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Şehitler Gecesi" etkinliği

"Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Şehitler Gecesi" etkinliği

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bu ülke ayağa kalkacaksa, politikalarını rayına koyacak milli görüşe ihtiyaç var." dedi.

İSTANBUL (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bu ülke ayağa kalkacaksa, politikalarını rayına koyacak milli görüşe ihtiyaç var." dedi.

Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Teşkilatı tarafından Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu'nda "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Şehitler Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Necmettin Erbakan'ın Türk siyasetine katkısının anlatıldığı barkovizyon sunumuyla başladı.

Karamollaoğlu yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin başörtüsü meselesini çözmek, imam hatip liselerini ve Kur'an kurslarını yaygınlaştırmak, yollar, köprüler, tüp geçitler inşa etmek gibi birtakım çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "ama atılan adımların hiçbirinin derde derman mahiyetinde olmadığını" savundu.

Ekonomik kalkınma için yatırıma, üretime ihtiyaç olduğuna işaret eden Karamollaoğlu, "Bu arkadaşlarla geçmişte beraber olduk. Bir anayasa değişikliği diye tutturdular. Problemleri gündeme getirmediler ama bu değişiklik olursa sorunların çözüleceğini söylüyorlar. Ama meselelerine yaklaşımlarına baktığımızda yaşadığımız problemleri çözmeleri mümkün değil." diye konuştu.

Genel Başkan Karamollaoğlu, sorunların çözümü için milli görüşe ihtiyaç bulunduğunu kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülke ayağa kalkacaksa, politikalarını rayına koyacak milli görüşe ihtiyaç var. Onlar bizden ayrılırken 'Milli görüş gömleğini çıkardık, AB'yi koyduk, AB bizim medeniyet projemizdir.' dedi. Medeniyet ne demektir? Bir ülkenin, maneviyatını, ahlakını, sosyal yaşantısını, hukukunu her şeyi tarif eden birtakım prensiplerin tarifidir. Avrupa, haçlı ruhuna sahip bir medeniyettir. Onların ahlakı bize uymaz, bizim gibi temel prensipleri taşımazlar. Bizim inancımız İslam'dır. Avrupa'nın aynı duygularını taşımamız mümkün değil. Avrupa'da eşcinsellerin evliliğine bile izin çıktı ve medeniyetleri yozlaştı. Peki biz nasıl olacak da Avrupa Birliği'yle aynı medeniyeti paylaşacağız?"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.