Genel lise mezunları için eğitim programı

Genel lise mezunları için eğitim programı

Genel lise mezunları ile ilköğretim mezunu kalfa ve ustaları için telafi eğitim programlarına kayıtlar başladı.



2002/55 Sayılı genelge çerçevesinde gerçekleştirilen telafi eğitim programlarına kayıt işlemleri 7 Eylül’de sona erecek.

Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Programları'ndan mezun olmak isteyen genel lise mezunları ile ilköğretim mezunu kalfa ve çıraklar için telafi eğitim programları hazırlandı.

Telafi eğitim programlarına katılmak isteyenler valilikçe belirlenen okullara müracaat ederek kayıt yaptırabilecek. Programlara katılıp başarılı olanlar Meslek Lisesi Diplomasına sahip olacak. Mesleki ve teknik orta öğretim programlarından mezun olup farklı bir meslek alan/dalından mezun olmak isteyenler ise telafi eğitiminden yararlanabilecek. 1 Ağustos’ta başlayan kayıt işlemleri 7 Eylül’de sona erecek.

Bursa’da telafi eğitim programlarına başvuru yapılacak okullar şöyle: Osmangazi İlçesinde; Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Merkez Ticaret Meslek Lisesi.

Nilüfer İlçesinde; M. Kemal Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Nilüfer Nur Hayati Kurtcan Ticaret Meslek lisesi, Feriha Uyar Kız Teknik ve Meslek Lisesi.

Yıldırım İlçesinde ise Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Yıldırım Ticaret Meslek Lisesi


genel-lise-mezunlarina-meslek-lisesi-diplomasi-cha-756791-1-t.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.