TR325 kodlu Faruk Demir: Başbakan'a ömür biçmedim

TR325 kodlu Faruk Demir: Başbakan'a ömür biçmedim

TR325 koduyla adı geçen Faruk Demir: Başbakan'a ömür biçmedim, bu Allah'a şirk koşmaktır

Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu 'Teke Tek' programının ilk bölümüne, Stratfor belgelerinde TR325 koduyla adı geçen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili bilgi verdiği öne sürülen güvenlik ve enerji politikaları uzmanı Faruk Demir konuk oldu.

Demir, Başbakan Erdoğan'a 2 yıl ömür biçtiği konusundaki iddiaları, "Ben Stratfor'a herhangi bir şekilde ne böyle bir e-mail, ne de telefonla bilgi vermedim. Bu konu benim bilgimin dışındadır. Ben Başbakan Erdoğan'a ömür biçecek bir adam değilim. Ben aldığım dini eğitim gereği böyle bir şey yapamam. Başkasının ne zaman öleceği gaip bilgisidir, o da Allah'a aittir. Allah'a şirk koşmuş olursunuz. Ağzımdan Sayın Başbakanın 'İki yıl ömrü kaldı' diye bir cümle çıkmamıştır. Şahitliğim, Cenabı Hakk'ın huzurundadır" şeklinde yanıtladı.

'TÜRKİYE'DE İSTİKRARIN ANAHTARI BAŞBAKAN ERDOĞAN'DIR'

İmam hatip lisesinin ardından, Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nu bitiren ve enerji konusunda uzmanlaşan, henüz 27 yaşındayken Başbakanlık'ta görev yapan 41 yaşındaki Demir, "Stratfor'la çalışmak gizli bir şey değil ki. Burada özel olarak Faruk Demir'e atıfla kıvrılan bir harekette bulunuyorlar. Ben 2001 yılı Mart ayından beri Tayyip Erdoğan'ın yanında yer aldım. Daha önce de (Türkiye'de istikrarın anahtarı Başbakan Erdoğan'dır, Abdullah Gül değildir) demiştim. Ben açıkça Erdoğan'dan yana bir tavır içindeyim" diye konuştu

'TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR'

Kendisine verilen TR325 kodundan haberdar olmadığını da ifade eden Demir, "İnsan kendisiyle ilgili böyle bir şeyi nasıl kabul eder? 2004-2011 yılı arasındaki mailleri hack'ledik diyorlar. Demek ki bu işin öncesi var. Oralarda neler konuşulmuş, 400-500 bin mail var demek ki. Bu maillerden bazılarını seçip, Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. Türkiye tarihin en kritik yüzleşmesiyle karşı karşıya" dedi.

'CIA İLE ASLA BİR İLİŞKİM YOK'

George Friedman'ı Stratfor'un başkanı olarak tanıdığını belirten Demir, "CIA ile asla bir ilişkim yok. Stratfor, benim için bilgi analiz ticaret şirketi. Bu batıda çok yaygın kullanılan, önümüzdeki süreçteki gelişmeleri tahmin edip ekonomik pozisyonları almayı amaç edinen, bilgi havuzları oluşturup bunlardan kurumsal raporlar çıkartan ve bunları üye olan şirketlere veren ticari bir think thank. ABD'de 30'a yakın, stratejik gelecek öngörüsü bulunan şirket var. Normalde tüm finans piyasalarında küresel alanda yatırım yapan her şirket, yatırım yaptığı alanlarla ilgili düzenli olarak açık kaynaklardan ve bunların dışında danışmanlık şirketlerden bu bilgileri toplar. Bu şirketi, İsrail'e en ağır eleştirileri yapan bir think thank kuruluşu olarak görüyorum. Friedman, Amerikan Yahudisi, önce ABD diyen bir Musevi. İsrail önceliği olan birisine benzemiyor" ifadelerini kullandı.

'ALLAH VERGİSİ BİR YETENEĞİM VAR'

Demir, yazışmalarda "Bu adam büyük bir kaynak, ilişki gizli kalmalı" mesajları için de, "Gaz, petrol oyunu ve bölgesel enerji konusunda en büyüğüm. Yıllarca çalışırsanız olur. Enerji bir jeopolitik oyundur. Kaynak, pazar ve ulaştırma var. Askeri, siyasi, ekonomik birçok parametreyi barındırır bu. Allah vergisi bir yeteneğim var. Babam din alimiydi. İlkokulda tefsir dersleri alırdım. Benden büyüklere tefsir dersleri verirdim. Hızlı not alma ve hızlı fotoğrafik yeteneğim var. Enerjiyi seçmiş, bu konuyu irdelemişim. Ülkenin geleceğini 5-10 yıl öncesinde gören biri olarak altın madalya bekliyorum" diye konuştu.

'ABD'NİN BİLGİYE İHTİYACI YOK'

41 yaşındaki Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık kimse binlerce kişi çalıştırıp bilgi toplama işiyle uğraşmıyor. Çünkü bilginin yüzde 99'u açık. Bilginin kendisi üzerinde bir gizlilik yok. Analiz ise bir yetenektir. Analizin amacı muhakemedir. Verileri görmeniz lazım, bu verilerin üzerine oturduğu zemin hakkında bir tecrübeye sahip olmanız lazım. Aklınızın bir disiplinden geçmesi lazım. Bu çoban da, akademisyen de olabilir. Stratfor belgeleri, kendi müşterilerine dağıttığı belgeler değil. Bunları toplarken birileriyle konuştuğu e-mail trafiği var. ABD için bilgiye ulaşmakla ilgili bir özel istihbarat şirketi kurmasına gerek yok. ABD zaten bilgiyi açıktan satın alıyor. ABD dünyanın en büyük küresel gücü. Analiz ihtiyacı olabilir mi, evet var. Bilgiler stratejik istihbarata, jeopolitik durumu görüp geleceği öngörüp karar vermeye yarar."

'BİN 666 DOLAR ÇARPI 12 AY. AYDA 1 SAATİMİ SATTIM'

Demir, "Benimle temas kurduklarında enerji konferansı başkanı olarak bir açıklama yaptım. Emre Doğru, (Ben böyle bir kuruluşta çalışıyorum. Sizinle görüş alışverişi yapabilir miyiz?) dedi, bir diyalog sürecimiz oldu. Bu görüşmeler 1 yıl sürdü. Friedman'la da bir yemek yedik. Enerji konularıyla ilgili bir çalışma yapmamı istediler. Aylık 20 bin dolar istedim. Bölgedeki enerji gelişmelerini yorumlayarak ayda 4 soruyu yanıtlamam karşılığında bin 666 dolar ödediler. Bin 666 dolar çarpı 12 ay. Ben de ayda 1 saatimi sattım" şeklinde konuştu.

'AK PARTİ DÖNEMİNDE BAŞBAKANLIKTA BİR ÇALIŞMAM OLMADI'

Faruk Demir, "1992-93'de Polis Akamedemisi'nde öğretim elemanıydım. Sonra Başbakanlık'ta milli güvenlik konularında fikirleri analiz eden bir uzman oldum. Askerlikten sonra Yüksek Strateji Merkezi'nin başkanlığını yaptım. 2005'te bu şirketi kapattım. Türkiye'deki bilgi potansiyelinin düştüğünü gördüm ve bıraktım. 2009'a dek enerji güvenliğiyle ilgili çalışmalar yaptım. 2007 Türkiye-İran gaz anlaşmasının mimarı benim. Devletime, hükümetime zarar vermemek için tekrar geriye çekildim. (Benim için vatan meseleyse geri kalan teferruattır) dedim. 2005'te Fehmi Koru'nun iddiasına göre ortalığı bulandırıyormuşum. O dönem ülkenin yetiştirdiği deneyimli bir analist olarak terörizmle mücadelenin hazırlık merkezini oluşturacak bir rapor hazırladım ve bunu kamu kurumlarına yolladım. Sanki Genelkurmay bana görev vermiş gibi bir ortam oluşturuldu. Bu gizli bir rapor değil, fikir ve düşüncelerimi yazdım. Bir vatandaşlık görevi olarak bu hakkı kendimde gördüm. Başbakanlık (Bizde çalışmadı) dedi. İşte kimlik kartım, sicil numaram burada. AK Parti döneminde başbakanlıkta bir çalışmam olmadı" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.