İrtica.org'u TSK istedi, biz aldık!

İrtica.org'u TSK istedi, biz aldık!

Genelkurmay Başkanlığı'nın psikolojik harp amaçlı kurduğu 35 sitenin Genelkurmay'ın talebiyle Milli Savunma Bakanlığı tarafından IP adreslerinin tahsis edildiği ortaya çıktı.

Taraf gazetesinin haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı, 'internet andıcı' soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, 'www.irtica.org' ve 'www.irtica.net' adlı sitelerin IP adresinin bakanlık tarafından Genelkurmay'a tahsis edildiğini bildirdi.

İnternet andıcı soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı'na "İnternet sitelerinin kurulması talimatı Başbakanlık veya Milli Savunma Bakanlığı tarafından mı verildi?" diye sormuştu. Başbakanlık, savcılığa gönderdiği yazıda "Bu konuda herhangi bir talimatımız bulunmamaktadır." diyerek daha önce "Talimat Başbakanlık'tan" diyen Genelkurmay'ı yalanlarken, MSB'den ise itiraf bir gibi cevap geldi.

www.irtica.org. ile www.irtica.net adlı adreslerinin yayın yaptığı '195.155.137.41' IP numarasına ilişkin savcılığa ulaşan yazıda "Bahse konu internet hizmeti Genelkurmay Başkanlığı ihtiyacı için tedarik edilmiştir." deniliyor. Ancak bakanlık cevabi yazısında söz konusu internet hizmetinde hangi sitelerin yayın yaptığından haberi olup olmadığı hakkında bir bilgi vermiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum