Generallere Akraba Olan AKP'li Vekil Adayı

Generallere Akraba Olan AKP'li Vekil Adayı

AKP'nin kadın milletvekili adaylarından biri, Türkiye'nin yakın tarihinde önemli rol oynamış iki generalin akrabası. İşte o milletvekii adayı ve o ünlü generaller...

Eski milletvekillerinden ünlü yazar ve şair Erdem Bayazıt'ın kızı Sevde Bayazıt Kaçar, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı olunca ünlü Bayazıt ailesi yeniden aklımıza geldi.

Erdem Bayazıt, memurluk ve büroktlık hayatını noktalayıp Akabe yayınlarını kurmuş ve hem kitapları hem de Mavera dergisiyle, Türk sağının hem oluşmasında hem de gelişmesinde önemli etkiler meydana getirmiş bir isim.

Erdem Bayazıt'ın siyasete etkisi sadece fikir adamlığıyla kalmamıştı. Bayazıt, 1987 seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Kahramanmaraş Milletvekili seçilerek Meclis'e girmiş ve 1992 seçimlerine kadar aktif siyasetin içinde olmuştu.

Siyasetteki duruşu her zaman takdir gören Bayazıt, TBMM Başkanlık Divanı’nca Üstün Onur Ödülü verilmesi kararlaştırılan 71 kişi arasında bulunuyordu.

Bayazıt'ın bıraktığı bayrağı şimdi kızı aldı. Ancak Kahramanmaraş'ın ünlü ailelerinden Bayazıt ailesinin Türkiye'ye katkıları sadece Erdem Bayazıt ve kızından ibaret değil.

Bayazıt ailesi çok ünlü iki general de çıkarmıştı; Vural ve Doğan Bayazıt kardeşler... TSK'ya damga vuran generallerden olan Bayazıt paşalar, Erdem Bayazıt'ın kuzeniydiler.

Oramiral Vural Bayazıt, 1992 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmış ve o yıllarda adet olduğu üzere emekli olduktan sonra her general gibi iş hayatına atılmıştı. Emekli oramiralin yeni görevi Etibank Yönetim Kurulu üyeliğiydi.

Ancak bu yeni görev Vural Bayazıt'a pek de yaramamıştı. Etibank TMSF'ye devredildikten sonra 2001 yılında DGM'ye gidip ifade vermek zorunda kalan Bayazıt'ın, Etibank'ı 112 trilyon 402 milyar TL zarara uğrattıkları iddiasıyla kişisel iflasları istenen eski yöneticilerden biri olarak, hem malvarlığına hem de yurtdışı çıkışına ihtiyati tedbir konuldu. Neyse ki daha sonra hakkındaki suçlamalardan aklandı.

Vural Bayazıt'ın kardeşi olan Doğan Bayazıt ise kardeşinin aksine karacıydı. 1991'de orgeneral oldu ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği gibi çok önemli bir görevden emekli oldu. Bayazıt görevi süresince yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelmişti.

Bayazıt ailesinin bu üç ünlü üyesinden, sadece emekli oramiral Vural Beyazıt hayatta. Hem Erdem Beyazıt, hem de kuzeni Doğan Beyazıt yakın zamanda aramızdan ayrıldılar.

Bayazıt ailesini temsil etme sırası şimdi Erdem Bayazıt'ın milletvekili adayı kızı Sevde Bayazıt Kaçar'da...

LİBERALSES

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.