Generallere ''Deve, Eşek'' benzetemsi

Generallere ''Deve, Eşek'' benzetemsi

YAŞ toplantılarına hükümetin müdahalesi Hulki Cevizoğlu'nu kızdırdı. Kullandığı atasözü programda polemik konusu oldu.

 

Hulki Cevizoğlu 'deve, eşek' benzetmesini askerler için yapınca ortalık karıştı. Hulki Cevizoğlu, YAŞ’ta atanan yeni komutanları değerlendirirken Hükümet’e yönelik olarak, “Toz duman geçince deveye mi eşeğe mi bindiğini anlarsın” dedi.

Beyaz TV’de yayınlanan Düşünce Fırtınası Programı’nda Hulki Cevizoğlu ve Şamil Tayyar arasında YAŞ tartışması yaşandı.

NECDET ÖZEL TARTIŞILDI

Şamil Tayyar, Necdet Özel’i yolda görse tanımayacağını, Org. Işık Koşaner’in ise nasıl biri olduğunu bilmediğini, doğrusunun da bu olduğunu, askerin sadece askerlik yapan, siyasete bulaşmayan, toplumu şekillendirme çalışmalarına girmeyen sadece asker olması gerektiğini söyledi.

Sözü alan Hulki Cevizoğlu ise ilginç bir yorumda bulunarak, “Araplara ait bir söz vardır; Toz duman geçtikten sonra deveye mi eşeğe mi bindiğinizi anlarsınız” dedi.

TAYYAR: NE DEMEK İSTEDİN?

Bu yorum üzerine Şamil Tayyar, ne demek istediğini sordu. Cevizoğlu da, “Şimdi sen bana komutanlara deve eşek dedin gibi yorumda mı bulunacaksın?” diye sordu.

Tayyar da geçen hafta kendisinin bir sözünü Cevizoğlu’nun evirip çevirip başka yönlere çektiğini ama kendisinin Ramazan’ın ilk günü bunu yapmayacağını belirtti.

ATASÖZÜ VE TEŞBİH SAVUNMASI

Cevizoğlu, söylediği sözün sadece atasözü ve teşbih olduğunu belirtti. Ancak benzetmesi sözkonusu olan askerler olunca oldukça ilginç kaçtı. (post medya

Etiketler :