Can Dündar yine sahnede

Can Dündar yine sahnede

Gezi Parkı benzeri bir senaryo da Ankara ODTÜ'de sahneye konulmak isteniyor. ODTÜ Ormanı'ndan geçirilmesi planlanan Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasındaki bağlantı yolu için ağaçların kesilmesini bahane edenler çadır kurdu. Can Dündar ise adeta isyan çağrı

ODTÜ Ormanı'ndan geçirilmesi planlanan Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasındaki bağlantı yolu için ağaçların kesilecek olmasına ve yolun kampüs içerisinden geçmesine tepki gösteren ODTÜ'lüler, yapılacak yol güzergahına direniş çadırları kurarken, bu durum ise yaklaşan sonbaharda yeniden eylemlerin olacağına yönelik gelen istihbaratları akıllara getirdi.
 
ÇADIR KURDULAR
 
Anadolu Bulvarı ile Konya Yolu arasında yapılan ve ODTÜ Ormanı'ndan geçirilmesi planlanan bağlantı yoluna tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik bir grup, ODTÜ A4 girişine yakın bir noktada yapılacak yol güzergahına direniş çadırları kurdu. 
 
CAN DÜNDAR YİNE BAŞROLLERDE 
 
Gezi olayları sırasında attığı tweetlerde halkı provoke eden gazeteci Can DÜndar ODTÜ''de başrollerde. Can Dündar attığı tweetlerde ODTÜ Ormanı'nda çadır kuranlara destek verip, yiyecek yardımı çağrısında bulunurken, " O ağaçları dal dal yaprak yaprak biliriz. Komşuyuz. Dikilişinde katkımız var. Gövdesinde adımız yazar.Kesmeye karar verirken bize mi sordunuz?
Ankara'da metroyu beceremeyenler, ormanı budayarak güzelim ODTÜ kampüsünün ortasından otoyol geçirmeye kalkışıyor." şeklinde tweetler attı.
 
BU DAHA BAŞLANGIÇ!
 
ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ'lü öğrenciler, Anıtpark ve 100. Yıl Forumu üyelerinden oluşan eylemciler, 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları attı.
 
Çadırların kurulmasının ardından bir konuşma yapan eski ODTÜ öğrencisi Çetin Örgen ise 50 yıl önce birçok arkadaşıyla o ağaçları elleriyle diktiklerini ve ağaçların kesilmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti. 
 
"SICAK SONBAHAR"IN AYAK SESLERİ Mİ?
 
Bu durum ise geçtiğimiz günlerde gelen istihabaratlar üzerine başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hükümet kanadından bir çok ismin dile getirdiği sonbaharda yeni eylemlerin olacağına yönelik açıklamaları akıllara getirirken, ''Sıcak sonbaharın ilk adımları mı atılıyor?'' sorusunu da sordurttu.
 
KAYNAK: CAFESİYASET



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.