Gezi Partisi resmen kuruldu

Gezi Partisi resmen kuruldu

Gezi Parkı olaylarından sonra sosyal medyada yayılan 'Gezi Partisi kuruluyor' söylentisi gerçek oldu.

Bir süredir sosyal medyanın gündemindeydi. Kuruldu kurulacak derken artık Geziciler'in de bir partisi var.

1 EKİM'DE KURULDU

Başka Haber'den Hıdır Tok'un haberine göre; Partinin Genel Başkanı Reşit Cem Köksal oldu. Yeni partiye ilişkin bilgiler Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitesinde de yer aldı. 1 Ekim 2013'te kurulan parti, 9 Ekim 2013'te tescillendi.

PARTİNİN ADRESİ "FİDAN"LIK MAHALLESİ

Genel merkezi Ankara'da bulunan parti, faaliyetlerini Fidanlık Mah. Marmara Sok. No:46/4 Çankaya/ANKARA adresinde yürütecek. Ağaçların sökülmesine yönelik protestolarla adı duyulan Gezi'nin partisinin adresi de "Fidanlık Mahallesi" olunca sosyal medyada espriler de yapıldı. Partinin üye sayısı hakkında henüz bir bilgi yok. Gezi Partisi kısaltma olarak GZP'yi kullanıyor. Partinin logosu ise kök salmış ağaç modelinde bir insan figüründen oluşuyor.

AMACI HALK ANAYASASI HAZIRLAMAK

Parti tüzüğüne göre partinin amacı; 'İnsan onuruna yaraşır bir toplum için, özgürlükçü demokrasi anlayışıyla gücünü sivil toplumdan alan, bir Halk Anayasası hazırlamak, tüm bireylerin kendi yaşam biçimlerini ve geleceklerini hür bir iradeleriyle inşa edebilmeleri için gerekli koşulları oluşturmak, bireyin hakkını savunan ve hukukun üstünlüğünü esas alan bir toplum düzeni kurmaktır.'ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum