Kanserojenli giysiler teşhir edilecek!

Kanserojenli giysiler teşhir edilecek!

Gıda sahtekarlarından sonra sıra giyim ve ayakkabıya geldi. Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Kırmızı hatta yakalanan firmaların listesi elimde gerekirse açıklarım" dedi.

Hükümet "yüzde 100 dana eti" diyerek vatandaşa kanatlı hayvan ve at etinden sucuk, salam ve sosis yediren gıda sahtekârlarından sonra giyim, ayakkabı, elektronik eşyalar ve oyuncaklara da el atıyor.

 
Gıda terörünü yapan firmalar gibi kanserojenli giysi satanlar da deşifre edilecek. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kırmızı hatta düşen firmaların listesinin elinde olduğunu belirterek uyardı.
 
Çağlayan, "Türkiye'ye giren ithal ürünlerin tetkikini yapıyoruz. Hatalı mal getireni, kırmızı hatta düşeni uyarıyoruz. Bu firmaların listesi elimizde. Gizlidir bu listeler. Ama tekerrür ederse çıkarıp açıklarız" dedi.
 
Göz yummayız
 
Kanserojen ve insan sağlığına zararlı ürünleri ithal edip, Türkiye içinde satmaya çalışanlara göz yummayacaklarını söyleyen Çağlayan, "İş aleminde olan birinin, ürünü en sağlıklı biçimde üretme zorunluluğu vardır. Tabii ki bakanlıklar denetim görevini yapacak ama cüzdandan öte vicdan boyutu vardır bu işin" dedi. Çağlayan, piyasa gözetimi çalışmalarının, piyasanın normal akışını bozmadan yürütüldüğünü vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.