Habername Gizem'in cenazesindeydi

Habername Gizem'in cenazesindeydi

Gizem Doğan'ın Cenazesinde Habername'de acılı aileye başsağlığı diledi...

ATİLA ALTUNTAS/NORVEÇ

Norveç'in başkenti Oslo yakınlarında geçtiğimiz hafta düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Türk kızı Gizem Doğan, dün Trondheim şehrinde toprağa verildi. Gizem Doğan’ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan İsveç’teki Türklerde cenaze töreninde yerini aldı.

İsveç’ten Cenazeye Stockholm Diyanet Din işleri Müşaviri Prof. Bülent Baloğlu, Yeşiller- Çevre partisinden Türk asıllı milletvekilli Mehmet Kaplan, Rinkeby İslam Kültür Dernek Balkanı Cafer Kılıç, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi Sami Görgülü,  ve vatandaşlar katıldı.

Stockholm Din İşleri Müşaviri Prof. Bülent Baloğlu'un kıldırdığı cenaze namazından sonra, Gizem’in Türkiye ve Norveç’in demokrasi şehidi olduğunu söyledi. ‘’Terörün dini, milleti, cinsi olmaz.’’ Diyen Baloğlu, ‘’ Terör terördür. Gizem kızımıza Allah ‘tan rahmet diliyorum. Annesinin ve babasının acısını yürekten paylaşıyorum’’ Dedi.

Cenazeye İsveç'ten katılan Rinkeby İslam Kültür Derneği başkanı Cafer Kılıç,’’ bu hazin olay tüm Türkiyede olduğu gibi Avrupa'da yaşayan biz gurbetçilertide derinden etkiledi. Bu üzüntüyü içimizde hissederek, Doğan ailesinin acısına bir nebze olsun ortak olabilmek için burada bulunarak, hain saldırıyı şiddetle kınadık.’’ Dedi.

 

Davutoğlu ve Bozdağ’da Cenazedeydi

Trondheim'da cenaze töreninin düzenlendiği futbol sahasına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Gizem'in ailesi, yakınları, partiden arkadaşları ve dostları gözyaşlarına boğuldu. Cenazede Gizem'in annesi Gülderen Doğan ile babası Abdülkadir Doğan yakınlarının desteğiyle dayanabildiler. Anne ve babanın arasında ise Gizem'in 5 yaşındaki ikiz erkek kardeşleri Berk ve Arda oturdu. Gülderen Doğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "Düğünümüze hoşgeldiniz" dedi. Acılı anne, Davutoğlu'na "Sizin enerjinize hayrandı. Hep sizi takip ederdi" derken, Davutoğlu da "Biz de ona hayran kaldık emin olun" yanıtını verdi. Davutoğlu, Türkiye'de kızı için 7 bin hatim indirildiğini dile getiren anne Doğan'a, "Böyle kutsal bir günde cenazesi düzenleniyor. Bundan mutlu olmalısınız. Size telefon ettiğimde geleceğime söz

Gizem'in en büyük hayali bir yardım

Gizem Doğan'ın en büyük hayalinin 'bir yardım konvoyuyla Gazze'ye gitmek' olduğu ortaya çıktı.Norveç'in Trondheim şehrinde düzenlenen cenaze töreninde Gizem'in ailesi adına duygu yüklü bir konuşma yapan kuzeni İlknur Tunç, Gizemcik açmamış bir goncagül, genç bir fidan dupduru bir ırmak. Yunus Emre misali; yaradılanı sever Yaradandan ötürü... Bir sevgi kelebeği, barış elçisi. Mevlana'nın 'ne olursan ol, yine gel' sözünü hayat felsefesi haline getirmiş bir insandır. ifadelerini kullandı.Kuzeni Gizem Doğan'ı 'Yüreği Allah sevgisi ile dolu, kul hakkını her halükarda gözeten, ne pahasına olursa olsun halkının yanında olan, kalp kırmamayı şiar edinmiş, insanları dış görünüşleriyle, ırklarıyla, dinleriyle değil; kalpleriyle değerlendiren, herkese karşı şefkatli bir insan' olarak nitelendiren Tunç, şöyle devam etti: En büyük hayalleri arasında bir yardım konvoyuyla Gazze'ye gitmek vardır. Rol modelleri arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Norveç Sanayi Bakanı Trons Giske vardır. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun enerjisine de hayrandır. Şakayla karışık, 'bir gün bir oğlu olursa adını Nelson Mandela koyacağını' söylediğini aktaran Tunç, Hayatı demokrasi, hoşgörü ve dayanışma ile dopdoluydu. dedi. Küçük kardeşleri Berk ve Arda'nın ablasının izinden gideceğini vurgulayan İlknur Tunç, Terör bizi korkutmayacak. Demokrasi, hoşgörü ve dayanışma yolundan döndürmeyecek. Gizemcik; annen, baban, kardeşlerin seni çok özleyecek. Seninle gurur duyuyoruz meleğim. Nur içinde yat. Mekanın cennet, şehitler yoldaşın olsun. ifadelerini kullandı.İlknur Tunç'un konuşması sırasında baba Abdulkadir Doğan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü

Davutoğlu: Gizem'in hatırasıyla Türkiye-Norveç arasında tam bir kardeşlik olacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dünya'daki en büyük acı evlat acısıdır. Bugüne kadar Gizem, sizin kızınızdı bundan sonra bütün dünyanın ortak değeridir. dedi Davutoğlu, Gerek Norveç'te gerekse Avrupa'nın diğer yerlerinde yaşayan vatandaşlarımıza Gizem'in verdiği ders şu: 'Beni öldürenlerin hayal ettiği dünyanın gerçekleşmesine izin vermeyin!' ifadelerini kullandı.Sözlerine, İnsanları dinlere ırklara dillere göre bölen ve onları düşman kılmak isteyen bu anlayışa karşı hangi dilden hangi ırktan olursa olsun komşularınızla kucaklaşın ve onlarla bundan sonra daha fazla birlikte olun. diye devam eden Davutoğlu, Bundan sonra vatandaşlarımız bütün bu yaşananlarla birlikte hangi dilden olursa olsun komşularıyla daha büyük dostluk köprüleri kuracaklar. Yunus Emre'nin, Mevlana'nın kardeşlik mesajlarını her yerde yaştacaklar. dedi.Son olarak en güzel mesaj Norveç'li dostlarımıza diyen Davutoğu, şöyle devam etti: Norveç, Türkiye'nin çok aziz bir dostudur ve bugüne kadar dünyanın her yerinde mazlumların da sahibi olmuştur. Filistin meselesinde de kendileriyle birlikte çalışıyoruz. Norveç, bu sınavdan da başarıyla geçmiştir. Bu saldırı karşısında ortak değerlerimizi savunan güçlü bir tutum sergilemiştir. Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ve değerli meslektaşım Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store güçlü mesajlarla Norveç toplumun bu saldırılarla özdeşleşmeyeceğini göstermiştir. dedi.Her toplumdan iyi veya kötü insan çıkabileceğini vurgulayan Davutoğlu, 'Şundan emin olun bundan sonra Gizem'in hatırasıyla birlikte Türk ve Norveç halkı arasında tam bir kardeşlik dostluk hakim olacaktır ve bu ebediyete kadar sürecektir. şeklinde konuştu.

Bozdağ: Kin Ve Nefret Yeşerirse, İnsanlık Yeni Bedeller Ödemek Zorunda Kalır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Artık sevgisizliğin, saygısızlığın, kinin, nefretin, ayrımcılığın olmadığı bir dünya için hep beraber daha çok çalışmalıyız.” dedi. İnsanlığın 2. Dünya Savaşı ile din ve mezhep savaşlarında büyük bedeller ödediğine dikkat çeken Bozdağ, “Bu kör anlayışlar 21. Yüzyılda yeniden yeşerirse, insanlık yeni bedeller ödemek zorunda kalır. Onun için yeni bedeller ödememek için sevgi, saygı, kardeşlik bahçesinin daha iyi hale gelmesi için hep beraber çalışmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ, “Sevginin, saygının, iyiliğin, kardeşliğin, hoşgörünün kazanması için gencecik yaşında mücadeleyi kendisine prensip edinmiş ve Hakkın rahmetine kavuşan sevgili kızımız Gizem’in ve hayatını kaybeden diğer gençlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.” dedi.

Norveç halkına ve bu ülkedeki Müslüman topluluklara da başsağlığı dileyen Bozdağ, “Umarım ve dilerim ki bundan sonra ne Norveç’te ne de dünyanın başka yerinde böylesi bir insanlık suçu, böylesi büyük bir ideolojik terör, böylesi bir vahşet yaşanmaz. Bu son olsun.” diye konuştu.

016.20110802082311.jpg

004.20110802082329.jpg

005.20110802082348.jpg

008.20110802082407.jpg

014.20110802082424.jpg

018.20110802082445.jpg

024.20110802082502.jpg

030.20110802082517.jpg

033.20110802082533.jpg

037.20110802082549.jpg

040.20110802082602.jpg

 

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.