Gizli Tanık Jandarmada Çıktı

Gizli Tanık Jandarmada Çıktı

Ortadan kaybolan Gizli Tanık Munzur'un jandarmada olduğu ortaya çıktı. Gizli tanıklara baskı mı yapılıyor?

‘Erzurum Ergenekon' soruşturmasını yürüten Savcı Osman Şanal'ın HSYK tarafından yetkililerinin alınmasının ardından sırra kadem basan Munzur kod isimli gizli tanığın, jandarmada olduğu ortaya çıktı. Perşembe günü akşam saatlerinde ifadesini değiştirmek için Erzurum Adliyesi'ne beraberindeki jandarma ekipleri ile gelen Munzur'un dün sabah ise CHP Milletvekili heyetiyle bir otel odasında görüştüğü iddia edildi.

KAYIP MUNZUR JANDARMADA ÇIKTI

İfadeleriyle Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasının yolunu açan Gizli Tanık Munzur, önceki gün "Osman Şanal'ın yetkileri elinden alındı, jandarmalar beni tehdit ediyor. Benden haber alamazsanız polisi arayın" dedikten sonra ortadan kaybolmuştu. Hem ailesi hem de polis tarafından her yerde aranan Gizli Tanık Munzur'un jandarmada olduğu ortaya çıktı.

‘AKRABAMI KORUYUN'

Munzur kod isimli gizli tanık S.Z ile ilgili olarak 155 polis imdat hattına bir kişi tarafından “S.Z benim akrabamdır. Az önce Ordu Caddesi'nde Paradise isimli pastaneye girerken gördüm. Yanında asker traşlı temiz giyimli şahıslar vardı. İtekleyerek içeri soktular. Akrabamı koruyun” dedi.

JANDARMA MUNZUR'U ADLİYEYE GÖTÜRDÜ

Kayıplara karışan Gizli Tanık Munzur ile diğer gizli tanıklar E.Z. ve Ö.B'nin Paradise isimli pastanede, İl Jandarma Merkez Komutanı Binbaşı Necip Kızılkaya, pastane sahibi Abdullah Erdoğan'ın oğlu Erdal Erdoğan ve iki jandarma personeli ile bir süre görüştükleri öğrenildi. Bu görüşmenin ardından Gizli Tanık Munzur ile iki gizli tanığın Savcı Osman Şanal aleyhine ifade vermek üzere Erzincan Adliyesi'ne gittiği iddia edildi.

CHP'LİLERDEN ‘İFADENİ ÇEK' BASKISI

Adliyedeki işlemlerin ardından diğer gizli tanıklar E.Z. ve Ö.B. ile birlikte geceyi jandarma kontrolünde geçiren Gizli Tanık Munzur'un, sabah Eriza Otel'de bölgede CHP'li milletvekilleri ile bir araya geldikleri iddi edildi. CHP'li vekillerin üç gizli tanığa ifadelerini değiştirmeleri yönünde baskı yaptığı öne sürüldü. CHP'li Ahmet Ersin, Munzur'la görüşmediğini söylemekle yetindi.

KENDİSİ YOK AMA ARABASI JANDARMADA

Gizli tanık Munzur'un yakınları, iki gündür kendisine ulaşamıyor. Ancak Gizli Tanık Munzur ile diğer gizli tanıklar E.Z. ve Ö.B.'nin araçlarının Jandarma bahçesinde olduğu görüldü.

İlk sinyal ERSİN'DEN

CHP'li Ahmet Ersin, önceki gün Erzurum'a varır varmaz, gizli tanıklarla yapılacak görüşmenin sinyalini vermişti. Ersin “Erzincan ve Erzurum'da söylemek istemediğimiz başka görüşmelerimiz de olacak” demişti.

Etiketler :