Gizli Tanık "MUNZUR" Kayıp!

Gizli Tanık "MUNZUR" Kayıp!

Ben gizli tanık Munzur olan S.Z. ‘nin yakın arkadaşıyım. S.Z.'nin can güvenliğinden endişeliyim"

Erzincan Emniyet Müdürülüğüne gelen ihbar telefonunda “Ben gizli tanık Munzur olan S.Z. ‘nin yakın arkadaşıyım. S.Z.'nin can güvenliğinden endişeliyim" dedi.

 

Erzurum Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Astsubay Ş.T.'un kendisinden bazı bürokratlara yönelik olarak şantaj yapılmasında yardımcı olmasını istediği Gizli Tanık Munzur’un kayıp olduğu ve baskı için kaçırılmış olabileceği öğrenildi. MUNZUR’dan kimi bürokratların kadınlarla uygunsuz fotoğraflarının çekilmesi, eğlenilecek mekana ruhsatsız silah konulması ve akabinde bir fuhuş baskınıyla bu ortamda yakalanarak bürokratların/bürokratın zor durumda bırakılmaları için yardım istendiği öğrenildi.

 

Saat 15.30 sularında, Erzincan Emniyet Müdürülüğüne gelen bir ihbar telefonu açan şahıs “Ben gizli tanık Munzur olan S.Z. ‘nin yakın arkadaşıyım. S.Z. bana kendisinin Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gizli tanık olduğunu söylemişti. S.Z. dün akşam Osman Şanal isimli savcının görevinden alınması sonrası can güvenliğinden iyice endişe etmeye başladı. Bunu fırsat bilen bazı Jandarma görevlilerinin kendisini tehdit ettiğini, artık başına kötü bir şeyler gelebileceğini ve kendisinden haber alamaması durumunda hemen polise ulaşmamı istedi.” dedi.

 

Şu anda Gizli Tanık Munzur olan S.Z. ye halen ulaşılamıyor, Ailesi de endişe içinde bekliyor.

 

Geçmişte bölgede binlerce faili meçhul cinayetin işlendiği ve son dönemde Temizöz (Faili Meçhuller) Davası’nda tanıkların tehdit ve şantajla ifadelerini değiştirmeye zorlandıkları biliniyor.

 

Ayrıca, Astsubay Ş.T.’un Gizli Tanık MUNZUR’u “Bu işlerden sıyrıldığını zannediyorsun, ama sıyralamazsın bir defa bizim içimize düştün, dediklerimizi yerine getireceksin.çok sırrımızı biliyorsun, buradan kurtulmaya çalışıyorsan kurtulamazsın, seni bitiririz,” şeklinde tehdit ettiği de ifadelerde yer alıyordu.

 

MUNZUR, ifadesinde ayrıca Ş.T.’un bazı illegal işlerinin de olduğunu ve kendisini de bu illegal işlerde kullanmak istediklerini belirtmişti.

 

Etiketler :