Gizli tanıklara çelik yelek

Gizli tanıklara çelik yelek

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının gelen bilgiler doğrultusunda tehlike altında olan gizli tanıklara geçici önlem olarak çelik yelek dağıtıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk ve Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in de sanık olduğu Erzincan Ergenekon davasını İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davası ile birleştirilmesini taleb etmesi, karanlık güçleri paniğe sevk etti.

Davayı Yargıtay'a gönderme planları altüst olunca davanın en önemli unsuru olan tanıklara yönelen Ergenekon, gizli tanıkları ortadan kaldırmak için taşeronlarını devreye soktuğu iddia edildi. Erzincan Emniyeti ve Jandarma haber elemanlarının polis denetiminin dışında kalan kırsal bölgede yaşayan gizli tanıklara PKK tarafından saldırı yapılacağı yönünde bilgi vermesine karşın, başta Erzincan Jandarma Komutanlığı ve Ergenekon'dan tutuklanan Astsubay M. Y'nin görev yaptığı Yaylabaşı Karakolu olmak üzere güvenlik birimlerinin bölgede hiçbir önlem alınmadığı, kasıtlı veya kasıtsız güvenlik zafiyeti oluşturulduğu ifade edildi. Bölgede yaşayan gönüllü köy koruyucularının verdiği bilgiye göre PKK'nın bu kişilerin isim ve adreslerini temin ettiği, her an bir gece baskını gerçekleştirilebileceği vurgulandı.

GİZLİ TANIKLARA ÇELİK YELEK

Soruşturmayı yürüten Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının gelen bilgiler doğrultusunda çalışma başlattığı ve tehlike altında olan gizli tanıklara geçici önlem olarak çelik yelek dağıtıldığı belirtilirken, Emniyetin durumdan haberdar olduğu fakat bölgenin jandarma bölgesi olması sebebi ile bir koruma tedbiri uygulayamadığı ifade ediliyor.

İĞRENÇ İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKARAN TANIKLAR TEHDİT ALTINDA

Erzincan Kemah'ta 2008 yılı Ağustos ayında meydana gelen ve 9 Mehmetçiğin şehit düştüğü mayınlı saldırıda Ergenekon'un parmağı olduğu iddia edilmişti. HSYK'nın yetkilerini aldığı Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Osman Şanal'ın yürüttüğü Ergenekon soruşturmasında ulaşılan tanık ve deliler iğrenç ilişkiler ağını ortaya koymuştu.

Şanal'ın ifadesini aldığı, bölgede Jandarma İstihbarat için çalışan gizli tanık Hazar, olaydan 5 gün önce teröristlerin bölgede bulunduğu bilgisini jandarmaya ulaştırdığını söylüyor. Gizli tanık Can ise, Nedim ve Ersin Üsteğmenlerle Murat Astsubayın (Yaylabaşı Karakol Komutanı) Ergan Dağı'ndaki PKK'lılarla görüştüğünü, Ş.Ç. isimli örgüt üyesine maddi yardımda bulunduklarını belirtiyor. Gizli tanık Hazar, ifadesinde Şubat 2007 tarihinden itibaren Erzincan'da Jandarma İstihbarat'a çalıştığını, özellikle kırsal bölgede faaliyet yürüten PKK'lı teröristler konusunda bilgi akışı sağladığını, ulaştığı bilgileri istihbarat görevlileri ile Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yüzbaşı olarak bildiği bir kişiye telefonla rapor ettiğini fakat uyarılarının dikkate alınmadığını ifade ediyor.

VAKİT-MURAT ALAN

 

Etiketler :