Gizli Tanıklara Gizli Operasyon mu?

Gizli Tanıklara Gizli Operasyon mu?

Erzincan Dosyası'nın gizli tanıklarının Ankara'ya getirilmesinden sonra İstanbul'a da gönderildikleri ortaya çıktı.

Cihaner Soruşturmasının kilit isimlerinden Gizli tanık Munzur ve 2 akrabasının, CHP’li bazı milletvekilleri ve Cihaner’in Erzincan’daki yakın çevresinden PARADİSE Pastanesi sahipleri Abdullah Erdoğan ve Erdal Erdoğan organizesinde Erzincan – Ankara – İstanbul hattında, bazı yüksek yargı ve basın kuruluşları ile temaslarda bulundukları ortaya çıktı.

CHP’li Ahmet Ersin Gizli Tanıklarla Görüştü

Gizli tanık Munzur geçtiğimiz haftalarda Paradise Pastanesi sahipleri Abdullah Erdoğan ve Erdal Erdoğan organizesinde CHP Milletvekili Ahmet Ersin ile ERİZA Otel’de görüştürülmüştü. Erdoğan kardeşlerin Cihaner’in Erzincan’da yakın çevresinden oldukları biliniyor.

Görüşmeyi önce inkar eden CHP’li Ahmet Ersin, daha sonra bir tv programında görüşmeyi itiraf etmiş, ancak davayla ilgili değil gizli tanıklardan birinin boşanma işlemleriyle ilgili olduğunu ifade etmişti. Gizli tanıkların bu buluşma sonrasında, Erdal Erdoğan ve Erzincan Jandarma personeli eşliğinde götürüldükleri Erzincan adliyesinde ifade verdikleri ortaya çıkmıştı.

HSYK Başkan V. Kadir Özbek’le mi görüşecekler?

Cihaner’in tutuklanması sonrasında bir süre ortadan kaybolan, Erzincan - Ankara - İstanbul hattında yoğun bir trafik yaşadıkları ileri sürülen gizli tanıklara, ifadelerini geri çekmeleri ve savcı ŞANAL aleyhine ifade vermeleri karşılığında 80.000 TL teklif edildiği ve bunun 50.000 TL’sinin peşin verildiği öne sürüldü.

Ve gizli tanıklar Başkent’te. Gizli tanıkların son olarak Paradise Pastanesi sahiplerinden Erdal Erdoğan tarafından dün (04.03.2010) Ankara’ya getirildikleri ortaya çıktı. Erdal Erdoğan ve CHP’li bazı milletvekilleri organizesinde gizli tanıkların HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek ve bazı YARSAV yargı mensupları ile temas kuracakları, ardından bazı televizyon kanallarında haber programlarına çıkarılacakları öğrenildi.

Gizli tanıkların resmi ifadelerinde, kendilerinin daha önce Ankara'ya götürülmek istendiği, bunun için Paradise Pastanesi sahibi Abdullah Erdoğan’ın aracı olduğu ve üst düzey yargı mensuplarıyla görüştürüleceklerini belirtilmişti. Yine gizli tanıklardan birisi, CHP milletvekili Ahmet Ersin’in kendilerini Star Tv’de (Uğur Dündar) ana haber bültenine çıkaracağını söylediğine ifadesinde yer vermişti.

Gizli tanıkların Ankara - İstanbul arasında mekik dokudukları kaydedildi. Kamuoyu yaşanan bu gelişmeler sonrasında, gizli tanıkların Ankara ve İstanbul’da hangi yargı mensupları ve gazeteciler ile temas kurdukları merakla bekliyor.

AKTİFHABER

Etiketler :