Glock'lu çete çökertildi

Glock'lu çete çökertildi

6 kişi, polisin 'Çekirge' operasyonuyla gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 'hayalet silah' olarak bilinen Glock marka silah ele geçirildi.

Antalya'da suç örgütü kurarak adam yaralama, yağma, çek senet tahsilatı ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 6 kişi, polisin 'Çekirge' operasyonuyla gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 'hayalet silah' olarak bilinen Glock marka silah ele geçirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir gurubun bazı esnaf ve vatandaşlardan zorla para aldıklarını tespit etti. Çeteyi çökertmek için çalışmalara başlayan ekipler, zanlıların isimlerini belirledi. Çete liderliğini E.M.'nin yaptığını belirleyen ekipler oğlu M.M.'nin de yardımcısı olduğunu tespit etti. S.A., A.E., O.Ö. ve B.D.'nin de çete üyesi olduğu belirlendi. Çeteyi çökertmek için düzenlenen 'Çekirge' operasyonunda örgüt lideri olduğu iddia edilen E.M. ve yardımcılığını yapan oğlu M.M. ile S.A., A.E., O.Ö. ve B.D. gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda 'hayalet silah' olarak bilinen Glock bir tabanca, yaklaşık 500 gram esrar, av tüfeği, mermiler, sahte kimlikler ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Zanlıların çıkar amaçlı suç örgütü kurarak çete faaliyetleri çerçevesinde 11 Aralık 2009 günü bar işletmecisi Şener K.'nin silahla vurularak yaralanması olayına karıştıkları tespit edildi. Zanlıların Şener K.'yı Glock marka tabancayla vurdukları öğrenildi. Yine aynı suç örgütünün, Sakarya Bulvarı üzerinde bulunan Adem Y. ve Mehmet Ali Y.'nin işlettiği bir iş yerinde tehdit ve şiddet kullanılarak para tahsil edilmesi olayına karıştıkları, çek ve senet tahsilatlarının yanı sıra uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptıkları iddia edildi.

Polisin teknik takibine de yakalanan çete üyelerinin yaptıkları telefon konuşmalarında lider olduğu iddia edilen E.M.'den emir aldıkları tespit edildi. Telefon konuşmalarında E.M.'yi arayan bir çete üyesinin, gittikleri bir eğlence merkezinde darp edecekleri kişiyle ilgili olarak, 'Ağabey bu adamı ne diye döveceğiz? diye sorduğu, E.M.'nin de 'Yanlış oynadın. Ayağın bir ileri bir geri attın, diye dövün." dediği öğrenildi. Yine E.M.'nin, fuhşa aracılık yapan ve otelinin mühürlenmesine neden olan bir kişinin darp edilmesi için telefonda talimatlar verdiği de dinlemeye takıldı. 6 şüpheli bugün doktor kontrolünden geçirildi.

Operasyon kapsamında sorguları süren şüphelilerin dışında, Samet K., kardeşi Yahya K. ve kuzenleri Erdinç K.'nin da daha önceden tutuklandığı belirtildi. Tutuklanan 3 kişinin örgütünün tetikçisi olduğu iddia edildi.

Etiketler :