Gökçek'ten CHP'li Yavaş'a sert sözler

Gökçek'ten CHP'li Yavaş'a sert sözler

Gökçek, Yavaş'ın su ve toplu ulaşım fiyatlarını indirerek yalan söylediğini iddia etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP adayı Mansur Yavaş'ın özellikle su ve toplu ulaşımda indirim yapacağım sözleriyle vatandaşı aldattığını iddia etti. Yavaş'ın açıklamalarının tamamen hayal mahsulü olduğunu söyleyen Gökçek, böyle bir indirimin kesinlikle yapılamacağını savundu.

Melih Gökçek, CNN Türk'te gazeteciler Ahmet Hakan, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ve Habertürk Ankara Temsilcisi Erdal Şen'in sorularını cevapladı. Tarafsız Bölgede, projelerini anlatan Gökçek, Ankara'nın en önemli sorunun turizm olduğunu bunun içinde çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi. Ankara'nın girişlerine yapılan 5 kapının turistlerinde ilgisini çekeceğini iddia eden Gökçek, kapılar ve saatlerin toplam maliyetinin 31 milyar lirayı bulduğunu söyledi.

KARAYALÇIN'IN BORÇLARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarıyla ilgili de konuşan Gökçek, hala Murat Karayalçın döneminden borçların bulunduğunu söyledi. 20 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü ve her seçim döneminde Karayalçın'ın borçlarının gündeme getirildiği itirazları üzerine Gökçek, Ankara'daki metro hattının bitirilememe nedeninin de bu borçlar olduğunu söyledi. Kendisi değil Mansur Yavaş kazansa bile bu borçların 15 yıl daha ödenemeyeceğini iddia eden Gökçek, Kızılırmak suyunun getirilmesiyle ilgili olarak alınan 400 milyon dolarlık borçu ise ödediğini söyledi.

CHP'Yİ YAVAŞ'A CANLI YAYIN TEKLİFİ 

Ahmet Hakan'ın Mansur Yavaş ile karşı karşıya gelir misiniz sorusuna ise Gökçek, "evet"cevabı verdi. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın su ve toplu ulaşım fiyatlarını indireceği sözlerine ise karşı çıkan Gökçek, bu sözlerin kandırmaca olduğunu anlattı. İşte Gökçek'in hesapladığı o gider tablosu;
 



"PROJELERİNİZİ YAPMIYORSUNUZ"

Programda ilginç bir itiraz da Melih Gökçek'in açıkladığı projeler için oldu. Ahmet Hakan, her seçim döneminde açıklanan projelerin bir türlü gerçekleşmediğini söylemesine üzerine Gökçek, bazı projeler için alt yapıyı kendilerinin hazırladığını; ancak yapacak müteahhit bulamadıklarından yakındı. 
 

ensonhaber

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.