Gökçek rakibini ilan etti bakın kim?

Gökçek rakibini ilan etti bakın kim?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 5. kez aday oldu, canlı yayında keşke rakibim Sarıgül olasaydı dedi.

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, NTV’nin canlı yayınında Ahmet Arpat’ın sorularını yanıtladı.

Adaylığının sürpriz olmadığının altını çizen Gökçek, "Sarıgül Ankara'dan aday olsa çok mutlu olurdum" dedi. Gökçek'in konuşmasından satır başları şöyle;

BİR DÖNEM SONRASI EMEKLİLİK

"Benim aday adayı olduğum benim ifadem olarak medyaya yansıyan bir olay. Aday adayı olan biriin aday olmasının sürpriz olması anlamsız. Ne söz verdiysek yaptık, Ankara artık bir marka kent. Bir dönem sonra emeklilikdüşünüyorum."

Yorulmadınız mı 20 yıl?
Hayır hiç yorulmadım.

Sonra ne düşünüyorusunuz?
Sonra emeklilik

EN BÜYÜK SORUNUMUZ ULAŞIM

Ankara'nın en büyük sorunu ne?
Ankara'nın ulaşım sorununa yeni çözümler aramak.

Ankara'da da yavaş yavaş trafik oluşuyor sanki
Ankara'da 350 bin araç vardı ben belediye başkanı olduğumda. Şimdi 1.5 milyon ama 20 dakikada çok rahat Keçiören'e gidebilirsiniz. Ama bir sorun var. Eskişehirden gelirken 5 şrit var, sonra 4, sonra 3. sonra sayıştay'ın orda 2 şeride tutuyor. O 50 bin araca yeni bir yol bulmanız lazım. İnşallah önümüzdeki dönem daha değişik çözüm arayışlarımızı olacak.

METRO EN ZAYIF HALKAMIZ DEĞİL

Metroda durum ne? Sanki Melih Gökçek'in en zayıf halkası metrosu
En zayıf halkamız metro değil. Biz Ankara'da 44km'ye metro başladık. Aslında 10 km başlasaydık ben bunu bitirirdim. Ama ben 44 km başladım. Ankara için uyanıklık yaptık. Ben buna başlarsam hükümet tamamlamak zorunda kalır. Başbakan'a naz yaptık ve Ulaştırma Bakanlığı bunu devraldı. Bunu hükümet yaptı. Seçimden önce Sincan hattı devreye giriyor. Bunlar tabii ki yeterli değil. 44 geldiği zaman 68 olacak.

Görevi bırakırken hayalinizde kaç km'lik bir metro ağı var?
Hayalimdeki ağa ulaşmak mümkün değil. Bir takım belediye kaynaklarıyla yapmak istediğimiz ulaşım kaynakları var. Onları da yapacağız iste.

ANKARA'YA DİSNEYLAND'I GETİRECEĞİM

Disneyland'ı Ankara'ya getireceğim diyorsunuz.
Evet, aynen öyle. Ankara'nın turizm potansiyeli çok zayıftır. Ankara'nın turizm konusunda kabuğunu kırmak lazım. PAris de bizim gibi karasal iklime sahip, ama Paris'e 40 milyon turist geliyor. Ankara'ya bazı yatırımların yapılması şart. Eski parayla 1 katrilyona mal olacak. Bir tema park yapacağız ve bu dünyanın en büyüğü olacak. Adını da Anka Park olarak koyduk. İçinde emsali olmayan oyuncak var. Bizdeki oyuncak sayısı 1210 tane. Dünyanın hiçbir yerinde 100 metrekare kapalı alan bulamazsanız, bizde o kadar olacak. Başka yerlerde en fazla 5 tane rolly-coster vardır, bizde 14 tane var. Ortaya havuz yapıldı, buraya su oyunları gurubu kuruldu. Oyuncak çeşitlerinde aklınıza ne gelirse var. Aynısını dünyada 3-4 ayrı parka gitseniz bulamazsınız ve para olarak 200 dolara giremezsiniz. Biz 25 dolar yapacağız.

 

Hangi konularda Ankara'yı rahatlatacak projeler düşünüyorsunuz?
Ulaşım ve kentsel dönüşümde yeni özel projeler ortaya koyacağız. Bayağı yeni projeler duyacaklar inşallah.

Ali Babacan "Projeler yapılacak ama hangi kaynakla yapılacak" açıklamasından üzerinize bir şeyler alınıyor musnuz?
Tabii. Ayağımıza yorganımıza göre uzatacağız.

ANKA-PARK kendi kendini döndürebilecek mi?
Biz özel sektör yapsın istedik, ama gelmiyorlar. Ankara cazip gelmiyor belki de. O yüzden biz üstlendik. Bunun kendini finanse etmesi çok uzun zaman alır. Bu proje başladığı zaman Ankara'da bir hareketlilik başlayacak. Oteller dolacak, Ankara'ya akım olacak. Ben yerli ve yabancı 10 milyon kişi bekliyorum. Bu Ankaraiçin inanılmaz bir nimet olacak.

Rakiplerden başlayalım. Melih Gökçek nasıl bir rakip ister?
Fark etmez. Gönül ister ki seviyeli bir sçeim kampanyası olsun. Kampanya döneminde genelde diğer siyasal partiler karşı tarafa çamur atmayı method halien getirmiştir.

SARIGÜL ADAY OLSA ANKARA'DAN...

İstanbul adaylarına bakıp ben de o yarışta olsam diyor musunuz?
Sarıgül Ankara'dan aday olsa çok memnun olurum çünkü o da belediye başkanlığı yaptı, birbirimizi anlarız. Benim karşıma belediyecilik yapmayan birini koyarlarsa onunla ne konuşacağız. 

İstanbul'da şansı var mı Sarıgül'ün?
Kesinlikle AK Parti alacak. Baronlara rağmen Allahın izniyle alacağız İstanbul'u yeniden.

SEÇİMİ CHP KAZANIRSA MARJİNAL GRUPLAR BELEDİYEYİ ELE GEÇİRİR

Gezi süreciyle ilgili ne diyeceksiniz?
Yarın Ankara'da CHP'nin belediyeyi alması demek bu marjinal grupların belediyeyi alması demek.

ODTÜ?
ODTÜ yolu açılınca sorun bitecek zaten.

ODTÜ'DE REKTÖR ÖĞRENCİLER YOKKEN GELİN DEDİ

Neden bir gece yarısı gelindi?
Önceleri sayın rektörle yapılan görüşmeleri nakletmedim. Ama kendisi bundan bahsedince ben de aynı şekilde onun konuşmalarını bahsetmek zorunda kaldım. Rektör bu yolun yapılmasına itirazım yok dedi. 'Tatil zamanı başlayın, olay çıkmaz, bizimkilerin olmadığı bir zamanda başlayın' dedi. Bizimkiler dediği öğrenciler... Şubat'ta başlarsa bitmez dedim ben de. Olay çıkmasın diye tatili seçtik.

ODTÜLÜLER ODTÜ İÇİN PLEBİSİT İSTEMEDİ

Başbakan Erdoğan, Gezi'de plebisit demişti. Siz ODTÜ'de bir plebisite gitseydiniz daha kolay olmaz mıydı?
Onun ben söyledim. Hemen hayır dediler, biz bütün Ankara için böyle bir yoklama istemeyiz, sadece ODTÜ içinde yapılmasına izin veririz dediler. Ama böyle bir şey olmaz ki. O yolu bütün Ankara kullanacak. Yoksa tartışmasız minimıum rakam yüzde 90 çıkar.

ınternethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.