Gökçek Twitter'da listeleri yorumladı

Gökçek Twitter'da listeleri yorumladı

12 Haziran'daki seçimlerde yarışacak adayların belli olmasının ardından sosyal medyada da tartışmalar

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde ilk sınav verildi ve partiler milletvekili aday listelerini açıkladı.

Aday listelerinin açıklanmasının ardından tartışmalar da başladı. Seçilenler, liste dışı kalanlar, küskünler sosyal medyada da günün konusu oldu. Özellikle Twitter’da aday listelerinin açıklanmasının öncesinde ve sonrasında siyasiler de yorumlarını yazdılar.

İşte o yorumlardan bazıları:

'GÜRSEL YAPTI NUMARASINI'
Melih Gökçek (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı)
    * Bana gelen haberler beni yanıltmak için şaka yapmadılar ise ilhan cihaner ve kadir özbek'i listeye almadılar.yazık olmuş:)çok üzüldüm:)
    * Enver aysev istifa etmiş.yazık oldu.tc'lerde chp için kendini yerden yere atmıştı. Yazık olmuş:) çok üzüldüm:)
    * Aldığım haberlere göre chp'de myk yeniden toplanmış.benim twitlerim olay olmuş, onları tartışıyorlarmış.sayemde değişiklikler olabilir.
    * Haber alır almaz sizlerle paylaşırım:) belki tiye alıyorum sananlar olabilir ama sböylediklerim bire bir gerçek:) birazdan tv'ler verir.
    * Benim bildiğim kk'yı seçimden sonra g.tekin gönderecek ve yerine genel başkan olacak.
    * Bu tehlikeyi bildiği için t.özkan'ı listeye koydurmaz dedim.aynen bire bir çıktı.tamam mı sevgili chp'li arkadaşım
    * Herkese iyi geceler. Nasılsınız? Chp ve mhp'de ortalık toz duman:) ak parti de bu kadar değişiklik oldu.her taraf süt liman.işte ak fark:)
    * Gecenin fıkrası; iri yarı bir adam kahveye girmiş. - gürsel kimdir? Kk espri yapmak istemiş, - benim, demiş, adam kk'yı bir güzel pataklamiş ve yüzünü gözünü kan içinde bırakmış. Sonrada çekip gitmiş.adam gittikten sonra dayak yiyen kk başlamış gülmeye.kahvedekiler şaşırmış ve hemen sormuşlar: - ya o kadar dayak yedin, yüzün gözün kan içinde. Ne diye durmuş gülüyorsun şimdi. - benim adim gürsel değil kemal , nasıl kandırdım o enayi adamı ama....
    * Laf aramızda gürsel yaptı numarasını, yerleştirdi adamlarını.seçimden altı ay sonra chp genel başkanı gürsel tekin. Hayırlı olsun.

'ARTIK HAYDİ!'
Hurşit Güneş (CHP Genel Başkan Yardımcısı)
    * Genel Merkezin kapılarını yarın acacağız. Ancak artık herkes cepheye koşmalı. İdeal aday listesi olamaz. Ama bir ölçüde yenilenme sağladık.
    * CHP'de gençlerle başladı. Kadın temsili yükseldi. Söylemler sosyal devlet ve sosyal adalet üzerine yoğunlaşmaya başladı. Artık haydi!

'MİLLET CHP'Yİ TERCİH ETMEZ'
Suat Kılıç  (AK Parti Grup Başkanvekili)
    * 11 Nisan'da adaylarının terk ettiği bir partiyi (CHP), 12 Haziran'da millet ne etmez? Tercih etmez.

'DÜZEN PARTİLERİ TSUNAMİ YAŞAYACAK'
Hasip Kaplan (BDP milletvekili)
    * Seçim sisteminin rezaleti sonucu adaylık tesbitlerinde düzen partileri bugün tsunami yaşayacak, biz "Türkiye hepimizin" diyerek yola çıktık.
    * 2012 CBşk.lığı,2014 te yerel seçimler, 2015 te genel seçimler var,stratejik bir anlayışla daha güçlü birlik alternatifiyle yola çıktık.
    * Bağımsız adaylar,Türkiye'nin rengi,sesi,farklılığı eşit ve özgür yurttaşlar olarak;Fırat'ın doğusunda batısında omuz omuza verdik.
    * Şırnak ilimizi görmeyenler statükonun,düzenin partileri aday gösterecek,gelmeyecek,görmeyecek,halkı tanımayacak kağıt üstü adaylar
    * bunlar,statükonun,tabuların,resmi ideolojinin,devletin partilerine,sahte umutlarına,ayrımcılığa karşı bağımsız,halkın adayları alternatif oldu.
    * AKP Doğu ve Güneydoğuda başarısızlığını Kürt milletvekillerine fatura etti,yüzde sekseni artık yok,devlet partisi kendiside bu seçimde gider
    * CHP ve diğer partiler bölgede yine olamayacak,kağıt üzeri adaylar gösterilmiş.
    * RTE nin makyelizmi,Kürt milletvekillerini biçti."söz ola kestire başı" deyip susturdu,sonra başarısızsınız diye liste dışı kaldı.
    * AKP'nin listesine bakınca bize çalıştığını görüyoruz. Devleti, korucuları, silahlı emeklileri, pili bitmişleri sıraamış,aday olamayanlara ders.
    * sadece halka ve tarihe hesap vermeği bilen adaylarla,demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yol almak heyecan verici.
    * Biz Şırnak'ta "Sé Yek" dedik,baraj olmasaydı, AKP Yeki bile rüyasında görürdü. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.