Göksu Nehri işçileri vermiyor

Göksu Nehri işçileri vermiyor

Gökdere Köprü Barajı'nda tünel kapağının patlaması sonucu kaybolan 8 kayıp işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

Gökdere Köprü Barajı'nda tünel kapağının patlaması sonucu suya kapılarak kaybolan 8 işçiyi bulma çalışmaları dün sonuç vermedi. Nehir yatağındaki çamur birikintisi aramada zorluk çıkarırken, kayıp aileleri umutlu bekleyişini sürdürüyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde, Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlaması sonucu suya kapılarak hayatını kaybeden 8 işçiyi arama faaliyetleri sürüyor. Hayatını kaybeden Eyyüp Altıntaş ve Cumali Değirmenci'nin cenaze töreni sonrasında konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, kayıplar için Göksu Nehri'nde dört koldan aramalara devam edildiğini söyledi.

Kozan Belediyesi Aile Mezarlığı'nda, binlerce vatandaşın katılımı ile yapılan cenaze töreninde, Eyyüp Altıntaş ve Cumali Değirmeci'nin cenaze namazını İl Müftüsü Arif Gökçe kıldırdı. Altıntaş'ın kardeşleri Yüksel Altıntaş ve Durmuş Altıntaş, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'tan, baraj inşaatında ihmal olduğunu belirterek sorumluların bulunmasını istediler. Kardeşlerden Yüksel Altıntaş, "Ağabeyim barajın çatlak olduğunu söylüyordu şimdi ise rahmetlik oldu. Hatta çatlak fotoğrafları da var. Böyle bir ortamda bu işçiler neden çalıştırıldı? Valim niye dikkat etmiyorlar? Neden önlem almıyorlar? Allah inancımız olmasa dayanmak çok zor." dedi. Diğer hayatını kaybeden işçi Cumali Değirmenci'nin babası Yakup ve annesi Zeliha Değirmenci ise yakınları tarafından teselli edildi.

VALİ COŞ: SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Cenaze töreni sonrasında basın mensuplarının soruları üzerine açıklamada bulunan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Çok yoğun çamur birikintisi olduğundan, kayıp vatandaşlarımızın cenazelerinin bu çamur içinde bulunabileceği ihtimaline karşı, havadan karadan arama çalışmaları devam ediyor. 27 kişilik 6 ekip 3 botla su altı ve üstünde çalışmalara devam ediyor. Ayrıca, 103 afet acil, arama kurtarma teknisyeni de çalışmalara karadan destek veriyor. Jandarmamız da nehrin 2 yatağında arama çalışmalarına katılıyor. Ayrıca bir helikopter de arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor. Havadan, karadan, su altı ve su yüzeyinden olmak üzere 4 yönlü araştırmalara devam ediyoruz. Eğer suçlu varsa, ihmal varsa cumhuriyet başsavcılığımız gereğini yapacaktır." diye ifade etti.

Bu arada AK Partili milletvekilleri, baraj kapağı faciasında kaybolan işçi ailelerini ziyaret etti. Baraj bölgesine giderek yetkililerden bilgi alan Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Fatoş Gürkan ve Şükrü Erdinç, yakınlarının bulunması için bekleyişlerini sürdüren gözü yaşlı ailelerin acılarını paylaştı. Milletvekili Fatoş Gürkan, "Sizin acınız bizim acımız. Devletimiz büyük, inşallah bu acılar bir daha yaşanmaz, arkanızda güçlü devlet var, hep sizin yanınızda olacaktır." dedi.

Yaralı işçiye, kardeşinin kayıp olduğunu söyleyemedi

Baraj faciasından yaralı olarak kurtulan işçilerden İbrahim Mehmet Aksoy taburcu edildi. Diğer işçi Zakir Demirelli'nin ise tedavisi sürüyor. Sağlık durumu iyi olan Demirelli'nin, beraber çalıştığı kardeşi Erdal Demirelli'nin kayıp olduğundan haberi olmadığı ve psikolojisinin bozuk olması sebebiyle hastanede tutulmaya devam edildiği belirtildi. Van'dan 3 yıl önce baraj inşaatında çalışmak üzere kardeşi Erdal ile Kozan'a gelen Zakir Demirelli'nin bir çocuk babası olduğu, eşi ve ailesinin halen Van'da yaşadığı ifade edildi. Demirelli'nin Erciş'teki evlerinin depremde zarar gördüğü kaydedildi. AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, beraberinde İl Müftüsü Arif Gökce ile Demirelli'yi hastanede ziyaret ederek Başhekim Vekili Mesut Yetkin'den bilgi aldı. Ziyaret sırasında gözyaşlarına hâkim olamayan ve kardeşini soran Demirelli'yi teselli etmeye çalışan Milletvekili Erdinç, "Kardeşini merak etme, o da iyi. Birkaç yaralı kurtulan var. 2 tane buraya geldi, 3-4 tane de Adana'da var. Kardeşin de Adana'da, durumu iyi. Sen dua et. Şimdi dua zamanı." dedi.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.