İmamdan Örnek Proje

İmamdan Örnek Proje

Gölcük’te bir cami imamının düzenlediği Namaz Ağacı programı ile çok sayıda çocuk namazla buluştu, namaz alışkanlığı kazandı.

Kocaeli Gölcük İlçesi Mimarsinan Camii’nde çocukların camiyi tanıması ve namaza alışması amacıyla başlatılan Yaşasın Camiye Gidiyorum projesi kapsamında, 40 günlük "Namaz Ağacı" etkinliği düzenlendi.

Proje kapsamında başarılı öğrencilere ve her katılımcıya törenle ödülleri verildi.
Cami  İmam Hatibi Mustafa Güneş, etkinliğe okul zamanı olmasına rağmen tahminlerinden fazla rağbet olduğunu belirterek "Allah'a şükürler olsun ki bu çocuklar bu yaşta camiye, namaza alışıyorlar. Ağaç yaşken eğilir. 40 gün bir insan bir işi yaparsa 40 günden sonra o iş o insanda alışkanlık yapar. 40 gün namaz kılan çocuklar da inşallah bu alışkanlığı bırakmaz" dedi.

-001.jpg

Güneş, şöyle devam etti: “Bir ağaç ağacın gövdesinden kastımız anne ve baba ve onlardan dünyaya gelmiş çocuk. Ağacın her dalı bir haftayı kapsıyor. Her dalda 7 gün vardır. Her bir günde de 5 yaprak vardır. Yani 5 vakit namazı temsil ediyor. Camiye gelen yavrularımız namaza geldiğinde yeşille boyadı. Her vakit için ayrı puan değerlendirmesi yaptık. Sabah namazına ve yatsı namazına gelen bir çocuk 30’ar puan aldı. Akşam namazına gelen çocuk 20 puan, öğle ve ikindi namazına gelen çocuk 10’ar puan aldı. Toplam 100 puan. Günde 5 vakit 40 gün olması hasebiyle 200 vakit yapıyor.”

Çocukları küfür ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve namaza alışmalarını sağlamak amacıyla Mimar Sinan Camii’inde 40 gün boyunca uygulanan Namaz Ağacı Projesi sonunda, projeye katılan çocuklara  ödülleri dağıtıldı.

3-067.jpg

Törende 38 yarışmacıya; 38 Mealli Kur'an-ı Kerim, 38 Diyanet İlmihali, 38 Futbol Topu, 5 Kol saati, 2 Bisiklet, 1 Tablet Pc , 1 Dijital Fotoğraf Makinası, 1 Mp4 çalar ve şarzlı elektrikli süpürge hediye edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.