Golfçü Paşa'nın takıldığı tesislerde skandal

Golfçü Paşa'nın takıldığı tesislerde skandal

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun golf oynadığı Antalya Sirene Golf Otel'de inanılmaz olaylar yaşanıyor.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun golf oynadığı Antalya Sirene Golf Otel'de inanılmaz olaylar yaşanıyor. Namaz kılan 7 personelin hedef haline getirildiği otelde, önce ibadetlerini yerine getirmeye çalışanlar taciz edildi. Ardından namaz kılmamaları istendi. Personel namaz kılmaya devam edince iş yükü artırıldı ve ahlak dışı ifadelerin yazılı olduğu tişörtleri giymeleri için baskı yapıldı.

 ASLAN DEĞİRMENCİ'NİN HABERİ...

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun golf oynaması ile gündeme gelen Antalya Sirene Golf Otel'de inanılmaz olaylar yaşanıyor. Namaz kılan 7 personelin hedef haline getirildiği otelde, önce ibadetlerini yerine getirmeye çalışanlar taciz edildi. Ardından namaz kılmamaları istendi. Personel namaz kılmaya devam edince iş yükü artırıldı ve ahlak dışı ifadelerin yazılı olduğu tişörtleri giymeleri için baskı yapıldı. Kiler ve soğuk hava depolarında bile namaz kılmaları yasaklandı. Namaz kılmaları için yer isteyen personellere de hakaret edildi. Baskıya, tacize ve iş yüküne dayanamayan personelin bir kısmı kendiliğinden işi bırakmak zorunda kalırken, birçoğunun da işine son verildi.

MAĞDUR, YAŞADIKLARINI ANLATTI

Otelde mağdur edilen Neşat Muhterem Bilgili, Uğur Türküm, Ünsal Gökmen, Çağlar Gün, Edip Koyun ve Asude Erçiftçi haklarını aramak için mahkemeye başvurdu. Mahkemeye şahit olarak gösterdikleri arkadaşları İbrahim Öcalan da gördüklerini, yaşadıklarını bire bir aktarınca o da işinden oldu. Vakit'e yaşadıklarını anlatan Öcalan, “İşlerimizi aksatmamak kaydıyla kilerde namaz kılıyorduk. Kilerde kılıyorduk çünkü ibadet yapacağımız bir odamız yoktu” dedi.

“KİLER VE SOĞUK HAVA DEPOSUNDA BİLE NAMAZI YASAKLADILAR”

“Neden olduğunu bilmiyorum ama personel müdürü aracılığıyla namaz kıldığımız için uyarıldık” diyen Öcalan, “Açıkça namaz kılmamamız istendi. Ancak bizler namaz kılmaya devam edince kilere bir yazı asıldı. O yazıda ‘kiler kuru erzak deposu dışında kullanılmaz' deniliyordu. Kiler yasaklanınca soğuk hava depolarında namaz kılmaya başladık. Personel müdürümüz tekrar devreye girdi ve açıkça namaz kılmamamızı istedi. Karşı çıkan arkadaşlarımız hakaretlere maruz kaldı. Hakkımızda çok basit konulardan dolayı tutanaklar tutulmaya başlandı. İş şartlarımız ağırlaştırıldığı gibi sürekli mesai yazmaya başladılar. Mesai yapıyor ancak karşılığını ücret olarak alamıyorduk. Dahası ahlak dışı tişörtler dağıtıldı ve giymemiz istendi. Buna da karşı çıktığımızda baskılar artmaya başladı. Birçok arkadaşımız baskıya daha fazla dayanamayıp işten ayrılırken bazı arkadaşlarımızın da işlerine son verildi. Haksızlığa maruz kalan arkadaşlarımız haklarını aramak için yargıya başvurdular” diye konuştu.

OTEL YETKİLİLERİ NE DİYOR?

İddialar hakkında Otel Personel Müdür Yardımcısı Fatih Arıtürk, “Olay mahkemeye taşınmıştır. Herkes iddialarda bulunabilir. Son sözü yargı söyler. Biz bir markayız ve iddiaları kabul etmiyoruz” dedi.

“KENDİLERİNE ÖZEL BİR YER TAHSİS ETMEDİK”

“Otelinizde mescit var mı?” şeklindeki sorumuza Arıtürk, “Otelimizde mescit yok” cevabını verdi. “Peki insanlara namaz kılmaları için düzenlediğiniz bir oda var mı?” sorumuza ise Arıtürk, “Kendilerine özel bir yer tahsis edilmedi” şeklinde cevap verdi. “Personellerinizin nerelerde namaz kıldığını biliyor musunuz?” diye sorduğumuzda da Arıtürk şu cevabı verdi: “Nerede namaz kıldıklarını bilmiyorum. Ancak bir kısıtlama yok. Sonra Cuma namazlarında dileyene izin veririz.”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :