Gönüllere Taht Kuranlar: “Allah Dostları”

Gönüllere Taht Kuranlar: “Allah Dostları”

Hasan Hafif’in Genel Yayın Yönetmenliğinde yayın hayatına devam eden Yenidünya Dergisi, son aylarda işlediği kapak dosyalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay, “İnsanlığa Rahmete Vesile Ricâlü’l Gayb” konusunu işleyen dergi, bu ay da “Gönüller

Her yönüyle ele alınan ‘Allah Dostları’ dosyasında; Alemdar, Prof. Dr. Ali Akpınar, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Ali Çelik, Fatih Çınar, Hamdi Boydak, Prof. Dr. Mehmet Demirci, Prof. Dr. Dilaver Gürer, Doç. Dr. Salih Çift, Rasim Özdenören gibi seçkin kalemler dikkat çekiyor.

Derginin başyazarı Alemdar, bu ayki “Sonuç Aynı” makalesinde, Varis-i Enbiyâ’ya yapılan düşmanlığa âyetlerle cevap veriyor. Prof. Dr. Ali Akpınar, Kur’ân ve sünnet merkezli yazılarına bu ayda devam ediyor. Akpınar, bu ayki yazısında, “İslâm’ı bir bütün olarak kavrayıp kabul edemeyenler, îmân-irfan ve amel yoksunu olanlar, kendi çıkarlarını düşünen dünyâ adamları kim ne derse desin aslâ Allah dostu olamaz.” diyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çelik “Allah Dostları Ya Da Allâh’a Dost Olmak” başlıklı yazısında, Velî kelimesinin mahiyeti ve tasavvufî açıdan Velîlik kavramlarını detaylı bir şekilde açıklıyor.

Allah Dostlarını Doğru Anlamak

Prof. Dr. Kadir Özköse kaleme aldığımakalesinde, Allah dostlarına fenalık etmek son derece tehlikeli olup iki cihanda da hüsrana sebep olduğunu, Allâh’ın (cc) sâlih kullarını koruduğunu, onlara kötülük edenleri şiddetli bir şekilde cezâlandıracağını dile getiriyor. Prof. Dr. Mehmet Demirci ise, Hallac-ı Mansur’a dâir bilinmeyenleri gün yüzüne çıkartıyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilaver Gürer “Hz. Mevlânâ’yı Gerçek Kimliğiyle Tanımak ve Tanıtmak” adlı makalesinde, Şeriatsız ve Tasavvufsuz bir Mevlânâ’nın mümkün olmadığını ve her yıl düzenlenen Şeb-i Arus törenlerindeki eksikliklere dikkat çekiyor. Doç. Dr. Salih Çift “Hacı Bektâş-ı Velî’yi Doğru Anlamak”başlıklı yazısında, son dönemlerde kendisi ve geleneği hakkında seslendirilen birtakım mesnedsiz ve tutarsız görüşler bir tarafa bırakarak, her şeyden önce Hacı Bektâş-ı Velî’nin birr Allah Dostu olduğunu ifâde ediyor. 242 sayıdır aralıksız Yenidünya Dergisi’nde yazan kıymetli Rasim Özdenören, “Sevgi, İslâm ve Allah Dostları” makalesiyle kapak dosyaya renk katıyor. Ömer Faruk Akkaya, “Beklenen Mehdi (as)” yazı dizisinde bu ay, Mehdi (as)’ın zuhûr alâmetlerini sıralıyor.

 

Dergiye daha çok aktüel konulardaki yazılarıyla destek veren Yunus Emre Altuntaş bu ay, “Estetik Anlayışımızı Yeniden Kurmak” başlıklı makalesinde, insanın estetik anlayışı daha çok içinde bulunduğu kültür ve medeniyetin dinamikleriyle beslendiğini ve İslâm havzasında yaşayan Müslüman toplumlar için belirleyici olan temel estetik kaynağı Kur’ân ve sünnet olduğunu ifâde ediyor. Mustafa Tatçı, “Niyâzî-i Mısrî'de İnsan” yazısında, Niyâzî-i Mısrî'nin, eserlerinden hareketle "insan" telakkisini inceliyor. Radyo sanatçısı Ömer Çelik ile merhum Hasan Nail Canat üzerine yapılan söyleşi ise, dergiye ayrı bir güzellik katıyor.

 

Dolu dolu bir ay geçirmek için,

Yenidünya Dergisi;

Tel: 0 212 635 83 96

   

 

 

yenidunya_aralik[1].jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.