"Fatih Google'ı Feth Fetti"

"Fatih Google'ı Feth Fetti"

Erdoğan, dünyanın en büyük arama motoru Google'ın Dünya Başkanı ile görüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Google Dünya Başkanı Eric Schmidt'i kabulünde, bazı okullarda pilot uygulaması başlayan ve öğrencilerin tablet bilgisayarla eğitimini içeren "FATİH Projesi"ni anlattı.

ERDOĞAN FATİH PROJESİNİ ANLATTI

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisinde gerçekleşen kabulde Schmidt'e, Türkiye'de Ar-Ge faaliyetleri ve bu alandaki yatırımların arttığından bahsetti.

Kabulde, toplumun yüzde 50'sinin 30 yaş altı olduğu ve internet kullandığına değinenBaşbakan Erdoğan, bazı okullarda pilot uygulaması başlayan ve öğrencilerin tablet bilgisayarla eğitimini içeren "FATİH Projesi" hakkında bilgi verdi.

GELECEKTE ASIL BÜYÜME BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE OLACAK

Schmidt de görüşmede, Türkiye'ye çok önem verdiklerini ve bölge açısından çok önemli bir ülke olduğunun farkında olduklarını kaydetti.

Türkiye'de internet alanındaki düzenlemelerin, ABD ve AB'deki yasal standartları yakalaması durumunda sektördeki yatırımların ciddi biçimde artacağının inandığını ifade eden Schmidt, Türkiye'nin gelecekteki asıl büyüme potansiyelinin bilgi teknolojilerinde olduğuna vurgu yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.