Google transferi!

Google transferi!

Erdil Arpacı’nın önerdiği Yobo, ‘internet araştırması’ sonucu 3 saat içinde F.Bahçeli oldu.

Forvet hattını takviye eden Fenerbahçe için geri sayım başlamıştı... Teknik direktör Aykut Kocaman, savunmaya acilen bir takviye yapılmasını istemiş, ancak transferin bitmesine sadece 2 gün kalmıştı. İsmi daha önce gündemde olan Khalid Boulahrouz, Kanarya’nın ilk adresiydi. Hollanda Milli Takımı’nın da formasını giyen Stuttgart’ın Fas asıllı stoperi için pazarlık yapıldı, iş bitme noktasına geldi. Bir yandan da Issiar Dia’nın takım arkadaşı Alfred N’Diaye için Nancy ile dirsek temasına geçilmişti. Boulahrouz’un ‘Fenerbahçeli’ olmasına kesin gözüyle bakılırken, Stuttgart bonservis konusunda bir anda yeni bir istekte bulundu. Önce sinirler gerildi, ardından köprüler atıldı. İbre Fransa’ya dönmüştü.Nancy ile N’Diaye için masaya oturuldu. Ancak Fransız ekibi 20 yaşındaki genç yetenek için 4 milyon Euro isteyince, bu transfer de kilitlendi. Yönetimin ‘A planı’ olarak gördüğü iki oyuncu konusunda da eller boş kalmış, transferin bitişi için saatler kalmıştı.

‘MALDONADO’YU UNUTMADIK’
Teknik direktör Aykut Kocaman, geniş listesinde bulunan oyunculardan Şilili Waldo Ponce’nin alınabileceğini söyledi. Dünya Kupası’nda Şili forması giyen 
Ponce, ülkesinde Universidad Catolica adına ter döküyordu. Ancak geçen yıl oyuncunan Catolica ile sadece 7 maç oynamış olması, akıllara ‘kurt’ düşürdü. Bu noktada yönetimin ‘Maldonado anıları’ canlandı. ‘Şili Milli Takımı’nın kaptanı’ ve ‘Güney Amerika’nın en iyi ön liberosu’ apoletleriyle Türkiye’ye gelen oyuncunun ‘kabus’ yaşatması, Ponce transferinin önünü kapattı. Hem yönetim hem de Aykut Kocaman şok yaşarken, Beşiktaş’ta bir dönem sportif direktörlük görevini üstlenen Erdil Arpacı’dan “İngiltere Federasyonu kadroda 25 oyuncu sınırlaması getirdi. Everton bırakmak zorunda. Yobo’yu alır mısınız?” teklifi geldi. Elde kasetleri bile olmayan oyuncu için internet üzerinden araştırma yapıldı. Fransa Ligi’nin üzerine 8 yıllık Premier Lig tecrübesini ekleyen 30 yaşındaki oyuncunun Everton adına 220 maça çıkması gayet ‘cazip’ geldi. Nijerya Milli Takımı’nın kaptanlığını üstleniyor oluşu da Yobo’nun hanesine ‘artı’ olarak yazıldı. Hem yönetim hem de Aykut Kocaman ikna olunca derhal temasa geçildi ve Everton ile ‘jet’ görüşmelerin ardından Joseph Yobo sadece 3 saat içinde Fenerbahçeli oldu.

Etiketler :