Görmez sabah namazında gençlerle buluştu

Görmez sabah namazında gençlerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sabah namazında Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde gençlerle buluştu.

Görmez sabah namazında gençlerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, tüm kainatın Allah'a teslim olduğunu belirterek, "Problem çıkaran yalnız insandır. İnsan gerçekten Allah'a teslim olsa, dünyada selam ve barış hakim olur. Kimse kimsenin canına kıymaz" dedi.

Görmez, sabah namazında Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde gençlerle buluştu. Sabah namazını da kıldıran Görmez, salavat ve tesbihatın ardından aralarında ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinden öğrencilerin de bulunduğu gençlere hitap etti.



"Bizleri bütün kainatın Allah'ı tesbih ettiği bu sabah vaktinde buluşturan Rabbimize hamd olsun. Önümüzdeki salı gecesi veladetini idrak edeceğimiz Hazreti Muhammed'e salat ve selam olsun" diyen Görmez, "Tüm kainat Allah'ı tesbih eder, zikreder. Ağaçlar, nehirler, kuşlar, gördüğümüz görmediğimiz bütün varlıklar Allah'ı tesbih eder. Tüm kainat Allah'a teslim olmuştur, problem çıkaran yalnız insandır. İnsan gerçekten Allah'a teslim olsa, dünyada selam ve barış hakim olur. Kimse kimsenin canına kıymaz" diye konuştu.

Görmez, peygamberin ideal gençleri, "neşeyi Rabbine ibadette arayan gençlik" olarak tarif ettiğini belirterek, "Namazda Rad suresinden okuduğum ayette  'Dikkat edin, kalpler ancak Allah'ı zikrederek tatmin olur' buyruluyor. Sabah namazı çok önemlidir. Bir genç için sabah namazını kılmak, onun için camiye gelmek müstesna bir nimettir. Gençler, kendinizi Allah'la sohbet etmekten mahrum etmeyin. Namaz Allah'la sohbet etmektir" ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.