Gözaltı sayısı 72'ye çıktı

Gözaltı sayısı 72'ye çıktı

ÖSYM'de kopya çetesine yönelik 9 ilde operasyon başlatıldı. İşte tüm gelişmeler:

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nde sürdürülen kopya çetesine yönelik soruşturma çerçevesinde 8 ilde operasyon başlatıldı. Yurtdışından özel aparatlar getirterek, sınav esnasında soruları öğrencilere bir şekilde ulaştıran organize kopya şebekesi içinde yer alan kişilerin bulunduğu Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana'da olmak üzere 9 ilde operasyon başlatıldı. Operasyonlarda 40 yakın ismin şüpheli sıfatıyla gözaltına alındığı belirtiliyor.

Şebekenin özel yöntemlerle; Mart 2010 ÜDS, Nisan 2010 YGS, Mayıs 2010 KPDS, Mayıs 2010 ALES, Haziran 2010 LYS, Temmuz 2010 KPSS tarihli sınavlarda kopya işini organize ettikleri belirtiliyor.

AİBÜ'de bir öğretim görevlisinin ifadesine başvuruldu

KPSS sınavında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ)'nde bir öğretim görevlisinin ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eş zamanlı operasyon yaptı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de, AİBÜ'de görev yapan ve ismi açıklanmayan bir öğretim görevlisinin ifadesine başvurmak üzere emniyete getirdiği öğrenildi. Öğretim görevlisinin, Bolu Adliyesinde savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

Malatya'da 4 akademisyen gözaltına alındı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nde sürdürülen kopya çetesine yönelik soruşturma çerçevesinde Malatya'da 4 öğretim görevlisi gözaltına alındı. ÖSYM'de sürdürülen kopya çetesine yönelik 7 ilde eşzamanlı başlatılan operasyon kapsamında Malatya'da 4 öğretim görevlisinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yurtdışından özel aparatlar getirterek, sınav esnasında soruları öğrencilere bir şekilde ulaştırdıkları iddia edilen çetenin Mart 2010 ÜDS, Nisan 2010 YGS, Mayıs 2010 KPDS, Mayıs 2010 ALES, Haziran 2010 LYS, Temmuz 2010 KPSS tarihli sınavlarda kopya işini organize ettikleri belirtiliyor. Ankara, Elazığ, Konya, Bursa, Malatya, Karaman, Yozgat ve Adana olmak üzere 8 ilde operasyon başlatılmıştı.

Elazığ'da KPSS operasyonu: 4 kişi gözaltında

Elazığ'da, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri 10 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Elazığ'da farklı adreslere operasyon yaptı. Gözaltına alınan 4 kişinin bugün uçakla Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

Konya'daki KPSS operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı

Konya Ereğli'de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda soruların sızdırılmasıyla ilgili bağlantıları olduğu iddia edilen 1'i öğretim üyesi 3 kişi gözaltına alındı. Öğretim üyesi, savcılığın talimatıyla serbest bırakılırken, diğer iki kişinin Ankara polisine teslim edileceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, KPSS sınavında soruların sızdırılması olayıyla ilgili Türkiye genelinde geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, Konya'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkezde öğretim üyesi M.H.Ç.'yi gözaltına alırken, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de M.D. ile M.Y.'yi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden M.H.Ç., Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine serbest bırakıldı. M.D. ve M.Y.'nin ise Ankara'dan gelmesi beklenen bir ekibe teslim edileceği bildirildi.

KPSS sınavında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında toplam 36 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eş zamanlı operasyon yaptı.

Operasyon kapsamında, 13'ü Ankara'da olmak üzere toplam 36 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında öğretim görevlileri, üniversite çalışanları ve öğrencilerin bulunduğu ifade edildi. Bu kişilere ait olduğu bildirilen çok sayıda bilgisayar ve dokümana da el konulduğu bildirildi.

Emniyet yetkilileri, soruşturmanın 'suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak' iddiasıyla yapldığını ifade etti.

Savcı Sakınan, tekrar ÖSYM binasına geldi


Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda kopya iddialarını soruşturan Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, tekrar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'ne geldi.

KPSS'de kopya iddiaları ile ilgili ÖSYM'de üçüncü gün de aramalar devam ediyor. Sabah erken saatlerde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ÖSYM'nin Bilkent'teki ana hizmet binasına geldi. Bir süre sonra buradaki ekiplerden bir bölümü, soruların basıldığı Bilkent'teki matbaaya geçti.

9 İLDE OPERASYON: 72 GÖZALTI

KPSS'de kopya çekildiği iddiaları sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında toplam 9 ilde operasyon düzenlendi. Gözlatına alınan 72 kişi arasında öğretim görevlileri ve öğrenciler de de var.

KPSS sınavında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınların sayısı 72'ye yükseldi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eşzamanlı operasyon yapıyor.

Operasyon kapsamında, 13'ü Ankara'da olmak üzere toplam 72 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasının 5'inin çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olduğu ve ayrıca üniversite çalışanları ve öğrencilerin bulunduğu ifade edildi. Bu kişilere ait olduğu bildirilen çok sayıda bilgisayar ve dokümana da el konulduğu bildirildi.

Emniyet yetkilileri, soruşturmanın ''suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' iddiasıyla yapıldığını ifade etti.

Adana'da KPSS'de kopya iddiasından dolayı 1 kişi gözaltına alındı

KPSS'de kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Adana'da bir öğretmen adayı gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce KPSS'de kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Adana'dan sorulara önceden sahip olduğu iddia edilen 33 yaşındaki Umut Kemal U. gözaltına alındı.

Beden eğitimi ve spor yüksekokulundan mezun Umut Kemal U.'nun, öğretmenlik için KPSS'ye girdiği belirlendi. Gözaltına alınan kişinin daha önce de beden eğitimi öğretmeni olmak için sınava girdiği 46 puan aldığı öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'nden sağlık kontrolü için Reşatbey mahallesindeki Adli Tıp Birimi'ne getirilen Umut Kemal U., kendisinin bu yılki KPSS'den değil geçen yıl kendisine gönderilen bir mesajdan dolayı gözaltına alındığını ileri sürdü.

Sakarya'da KPSS'de kopya operasyonu: 3 kişi gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'ndaki kopya iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 ilde yürütülen eş zamanlı operasyonun Sakarya ayağında biri öğrenci 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler gözaltı işlemleri tamamlandıktan sonra sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

KPSS'de kopya iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında 8 ilde yürütülen eş zamanlı operasyonun Sakarya ayağında V.S., Z.B. ve B.V. isimli 3 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde evlerinde gözaltına alınan ikisi esnaf, biri de öğrenci olduğu öğrenilen 3 zanlı, işlemler tamamladıktan sonra soruşturmayı yürüten Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan operasyon kapsamında Sakarya Üniversitesi'nde görevli olduğu öne sürülen 1 kişinin de ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Etiketler :