Gözaltına aldıran o cümle!

Gözaltına aldıran o cümle!

Doğan İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen'in telefonları dinlenmiş. Telefonda Mergen'in söylediği bir cümle ise savcının pek ilgisini çekmiş!

12’nci dalgada gözaltına alınanlardan Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi ve 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyasınının yürütücüsü Tijen Mergen’in de aralarında olduğu 8 kişi savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Tijen Mergen serbest kaldıktan sonra çıktığı Kanal D Haber’de Mehmet Ali Birand’ın konuğu oldu. Mergen, ’Sizin suçunuz ne’sorusuna, “Tek suçum kızların eğitimine destek olmak’ dedi ve ekledi "Almalarına gerek yoktu, isteselerdi ifade verirdim"

GÖZALTINA ALDIRAN O SORU?

Mergen, nezarethanede şartların kötü olduğunu günde iki kez gazete kağıdına sarılı ekmek ve zeytinle peynir verildiğini söyledi. Mergen, telefonlarının dinlendiğini sorguda öğrendiğini belirterek, " 'Sinemaya hangi takımla gidiyorsunuz' diye sormuşum. Bu nedir dediler?“ diye konuştu. İşte 3 gün gözaltında kalan Mergen’in anlattıkları:

HAYATIMDAN 3 GÜN GİTTİ

”Anladığım kadarıyla tek suçum kızların eğitimine destek olmak...Ergenekon kapsamında ÇYDD faaliyetlerini araştırıyorlar. Üç gün boyunca ne yaptım ben diye düşündüm.. Ağırlıklı olarak telefon konuşmalarını sordular. Telefonum dinlenmiş. Saylan Hoca, telefonda, kampanya haber ve ilanları az çıkıyor diye dert yanıyor. Bunları da sordular. Toplanan paraların kullanımı soruldu. Zaten muhtaç çocukları biz değil il Milli Eğitim Müdürlükleri tespit etti. Gözaltında geçirdiğim günler çok acı verdi. Hayatımdan üç gün gitti...

ZEYTİN EKMEK VERDİLER

“Demir parmaklıklar arasında oturup düşünüyorsun. Yanı başımda bir uyuşturucu zanlısı bağırıp çağırıyordu. Almalarına gerek yoktu, çağırsalar ifade verirdim. 27 kişiydik. Şartlar çok kötüydü. İki öğün gazete kağıdında ekmek, zeytin, su verildi. Polis kızlar çok güzel ve kibardı, erkekler de yakışıklıydı.”

Etiketler :