O takımı petrolcu SATIN aldı

O takımı petrolcu SATIN aldı

Türkiye'nin köklü kulüplerinden Göztepe'de bayrak değişimi tamamlandı. Göztepe Spor Kulübü, Altınbaş Holding tarafından Mehmet Sepil'e devredildi.

Türkiye'nin en köklü kulüplerinden Göztepe'de bayrak değişimi tamamlandı. Düzenlenen bir protokolle Göztepe spor Kulübü, Altınbaş Holding tarafından Mehmet Sepil'e devredildi. Sepil, Irak’ın kuzeyindeki en büyük petrol üreticisi olan Genel Energy’nin CEO’su.

 

Sepil, Altınbaş Holding'te bulunan kulübü, tüm haklarıyla satın aldı. Sepil, asıl hedefinin Göztepe Kulübü'nü uluslararası bir kulüp yapmak olduğunu söyledi. İstanbul Bomonti'deki Hilton Oteli'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla devir işlemi yapılırken Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, "Bu bir satış değil. Bayrak teslim töreni." ifadelerini kullanarak şöyle konuştu: "Gözümüz kesinlikle arkada kalmayacak. Gönlümüz hep Göztepe ile birlikte olacak. Biz Göztepe'yi, Göztepeliler de bizi unutmayacak. Göztepe AŞ'nin yeni sahibi Mehmet Sepil, ilk olarak kulübü profesyonel bir şekilde yöneterek, toplamda 10 yıllık bir zaman içerisinde büyük hedefleri olan bir kulüp haline getirmek istiyor."

Göztepe'nin içinden çıkan biri olarak hayalinin Göztepe'yi yönetmek olduğunu belirten Mehmet Sepil ise bu hayalinin gerçekleştiğini belirterek, "Şimdi Altınbaş'lardaki arkadaşlarım da her türlü yardımı verecekler. Öğreneceğim çok şey var. İlerde nasıl yöneteceğimiz ile ilgili bana en büyük desteği yine onlar yapacak." ifadelerini kullandı.

Çok profesyonel, kurumsal bir yapı haline gelmeleri gerektiğini de belirten Sepil, "Bununla ilgili kadroları oluşturmamız gerekiyor. Göztepe'de çalışan herkes bizim çalışanımızdır. Faydalanabileceğimiz herkesle çalışacağız. Hem beklentileri karşılamalı hem de uzun vadeli planlar yapmalıyız. Amacımız taraftarımızla birlikte inanan bir camia oluşturmak. Göztepe'yi, uluslararası alanda itibar sahibi bir kuruluş olarak kabul ettirmem lazım. Ana hedef, kurumsal ve profesyonel bir yapıyı kurmak. Bunların hepsini 10 yıl gibi bir süre içerisinde yapmak da hedeflerimizin zaman dilimi." dedi.

‘En büyük hayalime kavuştum’

Kendisini Göztepe sevdalısı olarak isimlendiren Mehmet Sepil hayaline kavuştuğunu belirterek, "Göztepe'yi uluslararası bir kulüp yapmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Altyapı, profesyonel yönetim ve güçlü mali yapı ile 100. yıla hazırlanacağız ve gelecek nesillere bir dünya kulübü bırakacağız." dedi.

Göztepe Spor Kulübü'nün, bir bireye değil, muazzam bir camiaya ait olduğunu belirten Mehmet Sepil, "Göztepe, İzmir'indir. Tüm taraftarlarımızı tek çatı altında görmek ve onlarla başarıya yürümek asli görevimizdir. Tüm taraftarlar ve yönetim olarak büyük Göztepe camiasıyla bütünleşeceğiz." diye konuştu.

Sepil, çocukluğunda Göztepe Spor Kulübü'nün hemen yanında oturduğunu ve Göztepe ile iç içe büyüdüğünü söyledi. Sepil, kulüp için öncelikli hedeflerini şöyle açıkladı: "Göztepe'nin hem teknik açıdan hem de kadro olarak modern futbola uyumlu ve uluslararası standartlara sahip, dünya takımlarıyla yarışacak bir takıma kavuşması için çalışacağız. Önümüzdeki sezon 90. yılımızı kutluyor olacağız. 90. yılımızda şampiyon olup, bu sene kıl payı kaçırdığımız 1. Lig'e yükselmek öncelikli hedefimizdir."

Mehmet Sepil Kimdir?

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Mehmet Sepil'in aynı üniversiteden Kıyı ve Liman Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi bulunuyor. Özel sektör projelerinin yanı sıra NATO, ABD ve Türk hükümetlerinin projeleriyle ilgili olarak inşaat ve yüksek teknoloji firmalarında ileri saha operasyonlarında görev yaptı. 27 yıllık iş hayatında ayrıca uluslararası sözleşmeler ve iş geliştirmeyi kapsayan inşaat mühendisliği ile finansman ve idari yönetim alanlarında da deneyimleri bulunan ve Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD ) üyesi olan Mehmet Sepil, halen kurucu ortağı olduğu Genel Energy Plc'nin İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.