BM'nin Yemen ile ilgili barış planı

BM'nin Yemen ile ilgili barış planı

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'ni (GPC) temsil eden müzakereci heyetle bir araya geldi.

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'ni (GPC) temsil eden müzakereci heyetle bir araya geldi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ahmed, Husiler ile GPC'yi temsil eden müzakereci heyetle barış planını değerlendirmek üzere başkent Sana'da bir otelde 5 saatlik görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede varılan sonuçla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Şeyh Ahmed, geçen hafta sunduğu barış planında, yeni bir cumhurbaşkanı yardımcısı tayin edilmesi, geçiş dönemini yönetecek ve siyasi diyalog sürecinin yeniden başlamasına öncülük edecek ulusal uzlaşı hükümeti kurulması, anayasal sürecin tamamlanması ve akabinde seçimlerin yapılması gibi maddelerin yer aldığını açıklamıştı.

Husiler ve Salih'in partisi GPC, bazı temel eksiklere rağmen Şeyh Ahmed'in sunduğu barış planının görüşülebileceğini bildirmişti. Yemen Cumhurbaşkanı Hadi de "BM'nin 2216 sayılı kararına aykırı olduğu için" planı kabul etmediklerini duyurmuştu.

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr ise perşembe günü Ahmed'in sunduğu barış planını şekli olarak kabul ettiklerini belirtmişti.

Husiler, kentlerden çekilmeden ve silahları teslim etmeden önce yeni bir cumhurbaşkanı yardımcısı tayin edilmesini ve kendilerinin de ortak olacağı bir hükümetin kurulmasını isterken hükümet buna karşı çıkıyor.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.