Cimbom'a Arena'da dev hüsran: 0-2

Cimbom'a Arena'da dev hüsran: 0-2

Galatasaray Türk Telekom Arena'da ilk Devler Ligi mücadelesine çıktı, beklenmedik bir sonuçla sahadan ayrıldı.

Galatasaray: 0 - Braga: 2

MAÇIN KARNESİ

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Tom Harald Hagen, Dag-Roger Nebben, Magnus Lundberg (Norveç)

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera, Amrabat (Dk. 46 Aydın Yılmaz), Selçuk İnan, Melo (Dk. 76 Elmander), Emre Çolak (Dk. 78 Yekta Kurtuluş), Umut Bulut, Burak Yılmaz

Braga: Beto, Salino, Douglao, Vinicius, Ismaily (Dk. 85 Barbosa), Amorim, Custodio, Hugo Viana (Dk. 78 Djamal), Micael (Dk. 90 2 Coelho), Alan, Eder

Goller: Dk. 27 Micael, Dk. 90 4 Alan (Braga)

Sarı kartlar: Dk. 2 Melo, Dk. 41 Dany (Galatasaray), Dk. 31 Alan, Dk. 46 Hugo Viana, Dk. 90 1 Custodio (Braga)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

Gruptaki Machester United mağlubiyetinden sonra Braga maçına mutlak galibiyet hedefiyle çıkan Galatasaray, seyircinin coşkulu desteğiyle başladığı karşılaşmanın ilk dakikalarında etkili gözüktü. Özellikle kanatlardan yapılan atıklarla Braga kalesinde gol arayan sarı-kırmızılılar, istediği pozisyonları bulamazken, hızlı gelişen konuk ekip ataklarında ise kalesinde tehlikeli anlar yaşadı. Maçın 27. dakikasında yine bir Braga kontraatağında Micael'in golüne engel olamayan Galatasaray, bu dakikadan itibaren saha içinde dağınık bir görüntü çizmeye başladı ve ilk yarıda skoru değiştiremedi.

Maça kontrollü başlayan Braga, rakibinin ilk dakikalardaki baskısını sorunsuz atlatırken, özellikle kanatlardaki hızlı oyuncularını kullanarak Galatasaray kalesinde ciddi fırsatlar yakaladı. Karşılaşmanın 27. dakikasında Micael ile öne geçen ve daha sonra oyunun kontrolünü eline alan Portekiz ekibi, ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamayı bildi.

4. dakikada Hugo Viana'nın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında arka direkte Custodio'nun boş pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

6. dakikada soldan ceza sahasına giren Selçuk İnan'ın ortasında altıpasta iyi yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşu istediği gibi olmayınca top arka direkte bulunan Amrabat'a geldi. Bu futbolcunun içeri çıkardığı meşin yuvarlağa kaleci Beto sahip oldu.

7. dakikada Emre Çolak'ın ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Beto iki hamlede topu kontrol etti.

11. dakikada soldan Riera'nın ortasında altıpas önünde Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

20. dakikada sağdan Amrabat'ın ortasında ön direkte Douglao'nun ayak koyduğu top, kaleye yakın bir şekilde kornere gitti.

27. dakikada Braga 1-0 öne geçti. Soldan Semih'i çalımlayarak ceza sahasına giren Eder'in çıkardığı topa sol çaprazda Amorim çok sert bir vuruş yaptı. Kaleci Muslera'dan dönen topu kale önünde sert bir vuruşla filelerle buluşturan Micael takımını 1-0 öne geçirdi.

33. dakikada Amorim'in pasında ceza sahasında Dany'in ayağının altından kaçırdığı topu penaltı noktası üzerinde kontrol eden Eder'in yerden yaptığı sert vuruşu, kaleci Muslera son anda kornere çeldi.

Aynı dakikada soldan Alan'ın kullandığı korner atışında, ceza sahasında iyi yükselen Vinicius'un kafa vuruşunda, top Muslera'dan döndü. Pozisyonun devamında kale önünde Eder topu ıskalayınca, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

44. dakikada Emre Çolak'ın soldan ortasında ceza sahasında Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu, yandan auta gitti.

Braga, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın ikinci yarısına da baskılı başlayan Galatasaray, ilk bölümde rakibinin etkili savunması karşısında bir türlü aradığı pozisyonları üretemedi. Daha sonra Braga kalesinde Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Aydın Yılmaz ile yakaladığı gol fırsatlarında başarılı olamayan sarı-kırmızılı takım, uzatmanın son dakikasında da Alan'ın golüne engel olamadı ve karşılaşmayı 2-0 kaybetti.

İlk yarıda bulduğu golün avantajıyla ikinci yarıda büyük ölçüde kendi yarı sahasına kapanan Braga, yine hızlı ataklarla Galatasaray kalesine gelmeye çalıştı. İkinci yarının hemen hemen tamamında savunmada kalan Portekiz temsilcisi, uzatmanın son dakikasında bir gol daha buldu ve İstanbul'dan 3 puanla ayrılmayı bildi.

59. dakikada Aydın'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz'ın sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Beto'dan döndü ve sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

69. dakikada Emre Çolak'ın uzaktan sert şutunda top yandan auta gitti.

71. dakikada soldan son çizgiye kadar inen Riera'nın ceza sahasına yaptığı ortada, penaltı noktası üzerinde Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda top kaleci Beto'da kaldı.

76. dakikada Aydın'ın soldan ortasında ceza sahasında iyi yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

77. dakikada Aydın'ın ceza yayının hemen önünden sert şutunda, kaleci Beto'nun da müdahalede bulunduğu top direkten döndü.

90 4. dakikada Braga farkı 2'ye çıkardı. Konuk takımın hızlı gelişen atağında soldan hareketlenen Eder'in ortasında, ceza sahasında müsait durumda topla buluşan Alan, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

Braga, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.