Galatasaray yenerse kaç para kazanacak?

Galatasaray yenerse kaç para kazanacak?

Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında işler iyi giderse Galatasaray küpünü dolduracak

Zorlu mücadeleyi İskoç hakem Willam Collum yönetirken, onun yardımcılıklarını Martin Cryans ve William Conquer yapacak. Saat 21: 45'te başlayacak.

SCHALKE NAMAĞLUP

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Galatasaray'a konuk olacak Alman ekibiSchalke 04, grup maçlarındaki başarılı performansıyla dikkati çekti. Arsenal, Olympiakos ve Montpellier ile birlikte yer aldığı B Grubu'nu 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 12 puanla namağlup lider tamamlayan Almanya temsilcisinde, rakip fileleri 4 kez havalandıran Hollandalı yıldız Klaas-Jan Huntelaar, en golcü isim durumunda.

EN BÜYÜK SIKINTILARI SAKATLIKLAR

Alman ekibi, son dönemde özellikle üst üste gelen sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Takımın önemli isimlerinden Atsuto Uchida, Ibrahim Affelay, Klaas-Jan Huntelaar, Ciprian Marica, Kyriakos Papadopoulos ve Lars Unnerstaal'ın yaşadığı sakatlıklarla gündeme gelen Schalke 04'te bu oyuncular ligdeki Mainz maçında da forma giyemediler. Şampiyonlar Ligi'ne büyük önem veren Alman ekibinde, bu oyunculardan bazılarının Galatasaray'a karşı forma giyme ihtimali bulunuyor.

DROGBA FAKTÖRÜ

Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda Schalke'yi Türk Telekom Arena'da ağırlayacak olan Galatasaray'ın hücumda en büyük kozu Devler Ligi tecrübesi üst düzeyde olan Didier Drogba olacak. Ligde Akhisar Belediyespor karşısında skoru oyuna girdiği gibi değiştiren Fildişili yıldız, Alman ekibi karşısında da Galatasaray'ın en önemli silahı olacak.

SCHALKE'YE YABANCI DEĞİL

Galatasaray'ın devre arasında transfer ettiği Didier Drogba 2007-08 sezonunda Schalke 04 karşısında Şampiyonlar Ligi maçında gol atmıştı. Chelsea'nin sahasında 2-0 kazandığı maçta 1 gol atan Drogba toplamda ise 75 Şampiyonlar Ligi maçında 39 gol kaydetti.

GALATASARAY ELERSE KAÇ PARA KAZANACAK?

Şampiyonlar Ligi'nde Çarşamba günü Schalke 04 ile tarihi bir maça çıkacak olan G.saray, kasasını da doldurmak istiyor. Hedefini Avrupa'nın ilk 10 kulübü arasına girmek olarak belirleyen başkan Aysal, başarılı bir skor alınması halinde tüm mali hesaplarını da tavan yaparak tutturacak. Temsilcimiz, avantajlı bir skor elde ederse 90 dakikada 6.5 milyon Euro para kazanacak.

NASIL MI?

42 bin kombine satarak Türkiye rekoru kıran Galatasaray, bu maç için satışa çıkardığı 12 bin biletten 1.1 milyon Euro gelir elde etti.

10 BİN BİLET TALEBİ DAHA GELDİ

80 ila 450 TL arasında satışa çıkan biletler, 50 dakika içinde tükendi. Kulübe ek olarak 10 bin bilet talebi daha geldi. Schalke'yi yenerse UEFA'dan 1 milyon Euro'luk 3 puan ödülüne hak kazanacak olan Cimbom, çeyrek finale yükseldiği an 3.9 milyon Euro'luk ödülün de sahibi olacak. Galatasaray maç öncesinde de önemli bir mağaza gelirini hedefliyor.

MAÇ HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

90 DAKİKADAN ÇOK DAHA FAZLASI

Maç günü 5-6 bin civarında forma ve ürün satışı bekleyen kulüp, toplamda 900 bin TL ciro yapmayı planlıyor. İşte tüm bu gelir kalemleri hesaplandığında, Schalke karşısında turu getirecek bir skorda G.saray, elde edeceği 6.5 milyon Euro ile Drogba ve Sneijder'ın 4 milyon Euro tutan yarım sezonluk maliyetlerini tek maçla çıkacak.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray

Muslera
Eboue
Dany
Semih
Riera
Melo
Selçuk
Sneijder
Hamit
Drogba
Burak

Schalke

Hildebrand
Höger
Hövedes
Matip
Fuchs
Farfan
Jones
Neustadter
Draxler
Bastos
Huntelaar

STAT: Türk Telekom Arena
SAAT: 21: 45
HAKEM: William Collum

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.