Gül 'Atama Doğruydu'

Gül 'Atama Doğruydu'

Anayasa Mahkemesi'nin yedek üyeliğine yaptığı atama tartışma konusu olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini eleştiren Baykal ve Kanadoğlu'na tepki gösterip atadığı üyenin hukuk kariyerini açıkldı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan gezisinden dönüşte Esenboğa Havalimanı'nda soruları cevapladı...

Anayasa Mahkemesi Yedek Üyeliğine, Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Alparslan Altan'ı ataması CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Sabih Kanadoğlu tarafından sert bir şekilde eleştirilen Cumhubaşkanı Abdullah Gül idddialara cevap verdi.

Eleştirilere tepki gösteren Gül, Dr. Alparslan Altan'ın hukuk kariyerine değindi ve "doğrusu takdir beklerdim" dedi.

Gül'ün sözleri şöyle: "Açıkçası ben kimseyle herhangi bir polemiğe girmem. Bilinsin diye söylemek isterim. Atama yapmam gerektiğinde kimlerin olabileceği ile ilgili hazırlık yaptırdım. Önüme gelen listede birbirinden değerli bürokratlar vardı. Baktım ki içlerinden birisi daha önce hiç tanımadığım bir isim. 7 sene savcılık 9 sene de raportörlük yapmış. Anaysa Mahkemesi'nin başkanının kimin olduğunu kimlerin olduğunu biliyorsunuz. Bunun takdirle karşılanmasını beklerim. Anayasa Mahkemesi'nde 9 yıl tecrübesi olmuş. Hukuk doktorası yapmış. Türkiye'nin her tarafında savcılık yapmış... Bu işi kim ne derse desin ben doğru bir atama yaptığımın kanatindeyim."

Etiketler :