Gül: Bu bir casusluk faaliyetidir

Gül: Bu bir casusluk faaliyetidir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantının sızdırılmasını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sızdırılan kayıtlara ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Güvenlik toplantısının takip edilmesi devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir. Bu işi yapanlar cezalandırılacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin gazetecilerin soruları üzerine, şunları söyledi:

''Devletin en önemli güvenlik bürokrasisinin başındaki kişilerin bir araya geldiği bir toplantının takip edilmesi, dinlenmesi çok büyük bir cüretkarlık ve bu devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir.

EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKTIR

Devletin hiçbir zaman müsamaha edemeyeceği bir olaydır. Bununla ilgili hem Müsteşar hem Bakan hem de Başbakan ile görüştüm, ne gerekirse yapılacak. Bu faaliyeti kimler düşündü, kimler organize etti, kimler katıldı, kimler katkı verdi ve kimler yaptı, muhakkak ortaya çıkarılacaktır. En üst seviyedeki devlet bürokrasisinin, profesyonellerin bir araya gelip, bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantılardır bu toplantılar. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Muhakkak bu işe bulaşanlar, katkı verenler kimlerse ortaya çıkartılacak ve kanunların emrettiği şekilde, en şiddetli şekilde de cezalandırılacaktır."

Kaynak: Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.