Gül-Erdoğan iddialarına tepki

Gül-Erdoğan iddialarına tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aday olup olmayacağına ilişkin tartışmaları, "fitne fesat çıkarmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar" diye yorumladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yenidenaday olup olmayacağına ilişkin tartışmaları, "fitne fesat çıkarmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar" diye yorumladı.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan ile Gül arasındaki dostluğun, başkalarının anlayabileceği bir dostluk olmadığını ifade eden Elitaş, iki isimden herhangi birinin bir yere aday olması durumunda da diğerinin buna karşı çıkmayacağını savundu.
 
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Elitaş, "Sayın başdanışman kendi görüşlerini ifade etmiş, zaten yazının içinde de dikkat ettiğinizde sayın Gül'ün fikirleri değil. Sayın Gül bu konuda ketumdur; fikirlerini beyan etmez dışarı vurmaz bir yapısı vardır." dedi.
 
Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili problemin CHP'nin ortaya attığı 367 garabetinin sonuçlarıyla ortaya çıktığını belirten Elitaş, artık 2014 Ağustos'undaki seçimde cumhurbaşkanını milletin seçeceğini hatırlattı. Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkesin anlayamadığı kabullenemediği kanıksayamadığı bir durum var. Bizim yetişme tarzımızda yetişme iklimimizde kişiler oturdukları makamlara sabit veya yapışmış vaziyette değildir. Zamanı geldiğinde başkasına devretmesini çok iyi bilirler. Hem sayın Gül'ü hem sayın başbakanı çok yakından tanıyan biri olarak açıkyüreklilikle diyorum ki herhangi birisi bir yere aday olduğu takdirde diğerinin buna karşı olacağını tahmin etmiyorum. Onların dostlukları başkalarının anlayabileceklerini bir dostluk değil, dostluklarını koltuklara değişmeyecek yücelikte bir dostlukları vardır. Kimse yeni meseleler ortaya çıkarmaya çalışmasın zamanı geldiğinde herşey yoluna girer, fitne fesat yapmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar."
 
Elitaş, "Cumhurbaşkanı Gül'ün kırılmış olabilir mi?" şeklindeki soruya ise "Basın danışmanının ifadesi o şekilde. O konuda bizim yorum yapmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.
 
CHP'li Gürsel Tekin'in, Dışişleri Bakanı'nın değişeceği iddialarının hatırlatılması üzerine ise Elitaş, şöyle konuştu: "CHP kendi iktidarlarını değişmelerini bitirmiş mi ki başkalarına başka şeyler söylemeye çalışıyor? Daha yeniliğini doğruluğunu ispatlayamamış bir parti. İki yıldır yeniyimyeniyim diyor ama ne olduğunu ispatlayamamış bir parti. Hangi genel başkan yardımcısının ne olacağı ile ilgili belirsizlik tam netleşmemiş bir parti. Herhalde AK Parti iktidarında değişim var demek, gündem saptırmaktan başka birşey değildir." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.