GÜL: Gerekirse elçimiz Türkiye'ye gelir

GÜL: Gerekirse elçimiz Türkiye'ye gelir

Cumhurbaşkanı Gül: İsrail üst yönetimi işi düzeltmezse elçimiz istişare için Türkiye'ye gelir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yapılanlardan İsrail'in sorumlu olduğunu belirterek, ''İşi düzeltmesi gereken İsrail üst yönetimidir.'' dedi.

Çankaya Köşkü'nde gazetecilere açıklama yapan Gül, elçi Çelikkol'a yapılanların kabul edilemez olduğunu belirterek, işin düzeltilmemesi halinde Türkiye'nin Tel Aviv elçisini, istişare için Ankara'ya çağıracağını bildirdi. Gül, bu konuda şunları aktardı:

''Tabi ne yaptığını bilmez bir adamın yaptığı bir iş bu. Yapılan davranış, nihayetinde İsrail'i bağlar. Sonuçta İsrail bu konuda sorumludur. Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklama gereği İsrail'den bu işi düzeltmesini istiyoruz. Bu akşama kadar süre verilmişti. Yoksa büyükelçimiz yarın sabah ilk uçakla istişare için gelir. Sonrasında değerlendirme yaparız.''

Türkiye-İsrail ilişkilerinde neden gerginlik yaşandığına ilişkin bir başka soruya ise Gül, ''Onların yaptıkları işe bakın. Bunu İsraillilere sormak lazım. Niye kendinizi bölgeden ve dünyadan dışlıyorsunuz diye sormak lazım. Kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor.''

Gazetecilerin, 'elçimize neden bu muamele yapıldı' sorusuna ise Gül, alt düzeyde bir kişiyi muhatap almayacağını söyleyerek, ''İşi düzeltmesi gereken İsrail üst yönetimidir.'' dedi. Gül, yaşanan süreçte İsrail Cumhurbaşkanı Perez ile görüşmediğini de aktardı.

Etiketler :