Gül: İsrail büyük zarar görecek

Gül: İsrail büyük zarar görecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: İsrail kendisine zarar veriyor. Bu böyle kalmayacak. İsrail bu işten büyük zarar görecek"

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulunun başkentte kendisine yaptığı ziyaret sırasında baba ocağı Kayseri ile ilgili sohbetin yanı sıra, Türkiye-İsrail ilişkilerine de değinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vatandaşları sagduyu içinde birlik ve beraberliğini korumaya çağırdı. Cumhurbaşkanı Gül," Malesef insani yardım yapan gemilere İsrail'in saldırması sonucu 4'ü Türk 9 kişinin hayatını yitirdiğini biliyoruz.

İsrail , kendine zarar veriyor. Türkiye'nin önündeki en önemli engel terördür. Bu böyle kalmayacak. İsrail, bu işten büyük zarar görecek. Uyku uyumuyor, bu işle yatıp bu işle kalkıyoruz. İsrail'in elinde tuttuğu Türk vatandaşlarını parça parça göndermesini kabul etmedik. Tümün, en kısa sürede gönderilnmesini istedik. Türkiye büyük bir ülke. Ama, terör konusu ayağımıza takılan bir engel. Bu engeli hamasetle aşamayız. Herkes bu ülkede 1.sınıf vatandaştır. İstanbul'lu da, Karslı'da ülkenin her yerini dolaşabilir, istediği yerde iş kurabilir." şeklinde konuştu. Gül, sınırlarımızda meydana gelen terör olaylarında şehit olanların Ankara'daki cenaze törenlerinin tümüne ister rütbeli olsun ister rütbesiz katıldığını belirterek " Bu acılara katlanmak kolay değil. Bu olaylar, törer olayları sonucu verdiğimiz şehitler insanın vucud kimyasını bozuyor" diye konuştu.

Türkiye'nin bir çok sorunundan eğitim sayesinde kurtulacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, " Çocuklarımızı , gençlerimizi iyi eğitmeliyiz. Yetişmiş insan gücümüzü artırmalıyız. Siyasi baskılar sonucu üniversiteler kurulmasınıa fakülte ve meslek yüksek okulları açılmasına sıcak bakmıyorum. İlçelerde bu tür meslek yüksek okulları fakülteler yerine, tam donanımlı, iyi eğitim veren liseler oluşturtulmalıdır"şeklinde konuştu.

DHA

Etiketler :